Cunoaste lumea

Noutăți

Sezonul porumbului dulce continuă până la finalul lunii august

  •  
  •  
  •  

În cea mai mare parte a Americii Latine, porumbul dulce este consumat în mod tradițional cu fasole.

Deși atât porumbul, cât și fasolea conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali, consumul într-o singură zi de o mare varietate de alimente care includ cereale și fasole asigură echilibrul corect al aminoacizilor esențiali.

În Brazilia, porumbul dulce tăiat din știuleți este, în general, consumat cu mazăre (unde această combinație, având în vedere caracterul practic al cerealelor conservate la abur într-o dietă urbană, este un adaos frecvent la diverse mese precum salate, tocane, orez alb condimentat, risottouri, supe, paste și cârnați întregi hot-dogs).

În Malaezia, există o varietate unică în regiunea Cameron Highlands numită „porumb de perle”.

Sâmburii sunt alb lucioși, seamănă cu perlele și pot fi consumați cruzi din știuleți, deși sunt adesea fierți în apă cu sare.

În Filipine, boabele de porumb dulce fierte sunt servite calde cu margarină și pudră de brânză ca o gustare ieftină vândută de vânzătorii ambulanți.

În mod similar, porumbul dulce din Indonezia este în mod tradițional măcinat sau înmuiat cu lapte, ceea ce face disponibilă vitamina B niacina din porumb, a cărei absență ar duce altfel la pelagră; în Brazilia, o combinație de porumb dulce măcinat și lapte stă, de asemenea, la baza diferitelor feluri de mâncare binecunoscute, cum ar fi pamonha și desertul asemănător budincii, în timp ce porumbul dulce mâncat direct din știulete tinde să fie servit cu unt.

În Europa și Asia porumbul dulce este adesea folosit ca topping pentru pizza sau în salate.

Porumbul pe știule este un porumb dulce care poate fi fiert la abur sau pus pe  grătar întreg; sâmburii sunt apoi tăiați și mâncați sau mâncați direct de pe știulete.

Crema de porumb este dulce, servită într-un sos de lapte sau smântână. Supa de porumb se poate face adaugând apă, unt și făină, cu sare și piper pentru asezonare.

În Statele Unite, porumbul dulce este consumat ca legumă și este de obicei servit cu unt și sare. Porumbul amestecat și gătit cu fasole de lima este o formă de succotash.

Porumbul dulce este una dintre cele mai populare legume din Statele Unite, fiind cel mai popular în regiunile sudice și centrale ale țării și poate fi achiziționat fie proaspăt, conservat, fie congelat. Porumbul dulce se clasează printre primele zece legume ca valoare și consum pe cap de locuitor.

Dacă se lasă să se usuce pe plantă, boabele pot fi luate de pe știulete și gătite în ulei unde, spre deosebire de floricele de porumb, se extind până la aproximativ dublu față de dimensiunea inițială și sunt adesea numite nuci de porumb.

Gătitul porumbului dulce crește nivelul de acid ferulic, care are proprietăți anticancerigene.

Foto shopify partners


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii