Sculptura în gheață

Sculptura în gheață este o formă de sculptură care folosește gheața ca materie primă. Sculpturile din gheață pot fi abstracte sau realiste și pot fi funcționale sau pur decorative.
Sculpturile de gheață sunt în general asociate cu evenimente speciale sau extravagante din cauza duratei lor de viață limitate.
Durata de viață a unei sculpturi este determinată în primul rând de temperatura mediului său, astfel o sculptură poate dura de la câteva minute până la luni posibile. Există mai multe festivaluri de gheață organizate în întreaga lume, găzduind competiții de sculptură în gheață.
Temperatura mediului afectează cât de repede trebuie finalizată piesa pentru a evita efectele topirii; dacă sculptarea nu are loc într-un mediu rece, atunci sculptorul trebuie să lucreze rapid pentru a termina piesa.
Unele sculpturi pot fi finalizate în doar zece minute dacă sculptorul folosește unelte electrice, cum ar fi ferăstraie cu lanțuri și biți de specialitate montați pe un polizor.
Sculptorii în gheață folosesc, de asemenea, dalte ascuțite pentru brici și ferăstrău manual concepute special pentru tăierea gheții.
Deoarece diverse tehnologii sunt adaptate pentru utilizarea cu sculptura în gheață, multe sculpturi sunt acum create în mare parte de mașini.
Mașinile CNC și sistemele de turnare sunt acum utilizate în mod obișnuit pentru a crea sculpturi de gheață și logo-uri complicate din gheață. Efectele culorilor sunt posibile și printr-o serie de tehnici, inclusiv prin adăugarea de geluri sau nisip colorate pe gheață.
Această formă de artă este predată în mod tradițional în școlile culinare folosind manuale precum Ice Sculpting the Modern Way, Ice Amendola’s Ice Carving Made Easy și Mac Winker’s Ice Sculpture: The Art of Ice Carving in 12 Steps Systematic. Există, de asemenea, școli mici care predau sculptura în gheață.
Gheața poate fi curățată după sculptură, aplicând căldură dintr-o butelie de gaz propan sau Mapp. Acest lucru modifică efectul opac care se obține la sculptură.
Gheața devine limpede după ce exteriorul este topit. Trebuie folosită precauție, deoarece gheața se topește foarte repede și ar putea înmuia marginile și contururile. Uneori, apa distilată este utilizată pentru o claritate sporită.
Foto Mădălina Corina Diaconu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu