Cunoaste lumea

Noutăți

Scanați lumea!!! Acces gratuit la peste 16.000 de sculpturi printabile 3D

  •  
  •  
  •  

Această colecție digitală  vă permite să imprimați 3D sculpturi și alte lucrări din muzee din întreaga lume

În timp ce tehnologia 3D a apărut în anii 1980, astăzi descoperim în mod constant noi modalități de a o folosi și de a experimenta cu ea. Uneltele, mobilierul și mai mult sau mai puțin orice vă puteți imagina acum pot fi tipărite în trei dimensiuni.

Lumea de artă explorează, de asemenea, ce are de oferit această tehnologie, de exemplu: Scanează lumea.

Această arhivă digitală, care continuă să se extindă în fiecare zi, împărtășește sculpturi și monumente imprimabile în 3D pe care se pot descărca gratuity, anunță domestika.org.

De-a lungul anilor, cele mai importante muzee din lume și-au digitalizat colecțiile, permițând mai multor oameni să le acceseze de acasă.

Această idee de odinioară de neconceput este acum o posibilitate multumită Scan The World, cel mai mare muzeu digital de artefacte culturale imprimabile în 3D.

Această colecție include peste 16.000 de sculpturi și monumente de la instituții din întreaga lume, iar acest număr crește în fiecare zi.

De asemenea, tocmai au încheiat un parteneriat cu Google Arts and Culture pentru a adăuga noi lucrări de artă la galerie.

Cu peste 4000 de descărcări pe zi, Scan The World a fost creat de My Mini Factory, cea mai mare platformă colaborativă de imprimare 3D din lume.

Scopul lor principal este conservarea patrimoniului cultural prin producția digitală de piese de artă foarte valoroase.

Această platformă își propune să facă tehnologia 3D mai accesibilă, astfel încât să devină din ce în ce mai prezentă în societate.

Există multe grupuri de oameni care pot beneficia de resursele pe care le oferă, inclusiv profesori, restauratori și cercetători.

De asemenea, le permite oamenilor să se apropie de aceste celebre opere de artă. În muzee, lucrările pot fi observate, dar niciodată atinse.

Datorită acestor reprezentări 3D foarte precise, deși nu atingeți piesa reală, puteți avea o experiență mult mai interactivă.

De aceea, instituții precum British Museum, Luvru și Metropolitan s-au alăturat acestei inițiative.

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii