Sărbători culinare ale lunii februarie

03 februarie: Ziua Națională a Tortului de Morcovi
Prăjitura cu morcovi este o prăjitură dulce, picantă, făcută cu morcovi rași. Istoricii alimentației cred că tortul de morcovi este un derivat al budincilor de morcovi din Evul Mediu în Europa.
Prăjitura nu are de fapt gust de morcov. Morcovii se înmoaie pe măsură ce se gătesc, creând un desert umed și dens.
Morcovii au mult zahăr natural și au fost adăugați la deserturi încă din epoca medievală. Adăugările populare la acest tort includ nuci, stafide, ananas și nucă de cocos.
Unul dintre cele mai populare toppinguri este glazura cu crema de branza.
04 februarie: Ziua Națională a Ciupercilor Umplute
Legumele umplute au fost de mult timp un aperitiv popular în Statele Unite. Umplutura de țelină cu brânză era obișnuită în 1920.
Apoi, în jurul anului 1940, au început să apară capace de ciuperci umplute, împreună cu o multitudine de alte alimente umplute.
Puteți umple ciupercile cu aproape orice, cum ar fi slănină și spanac, scoici, cârnați, legume și brânzeturi gourmet.
12 februarie: Ziua Națională a Budincii de Prune
Budinca de prune, cunoscută și sub numele de budincă de figgy, budincă de Crăciun și în epoca victoriană ca Plum Duff, este un fel de mâncare tradițional servit de Crăciun în Regatul Unit.
Este un desert fascinant care nu are prune și nici nu este budincă.
Deci de ce prune? Se crede că inițial a fost „prune”, care este terminologia colonială pentru stafide, unul dintre ingredientele cheie.
Și de ce budincă? Deși din punct de vedere tehnic nu este o budincă, acest desert are o textură asemănătoare budincii, creată prin abur.
O modalitate populară de a servi acest lucru este de a răsturna budinca pe o farfurie, de a o stropi cu țuică și apoi de a o flamba.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu