Cunoaste lumea

Noutăți

Rulada/chifla cu scorțișoară

  •  
  •  
  •  

În Suedia și Finlanda, rulourile cu scorțișoară sunt în mod tradițional savurate în timpul unei fika – o întâlnire a prietenilor, a colegilor de muncă.

Ziua națională a chiflei cu scorțișoară (Kanelbullens dag) este sărbătorită pe 4 octombrie în Suedia și Finlanda.

În Danemarca, chiflele cu scorțișoară sunt deosebit de populare miercurea, când se vinde o variantă foarte mare numită melcul de miercuri.

Această tradiție a fost inventată în special în anii 1990, când echipa națională de fotbal își juca de obicei jocurile în zilele de miercuri.

În America de Nord, este consumată în mod obișnuit la micul dejun sau ca desert. Când este consumată la micul dejun în SUA, poate fi servită cu glazură de brânză.

Butterkaka suedez și bostonkakku finlandez („tort Boston”) este o prăjitură făcută prin coacerea rulourilor de scorțișoară într-o tavă rotundă de tort.

Un soi german, care urmează îndeaproape forma patiseriei scandinave, originar din Hamburg și din împrejurimi este Franzbrötchen, un produs de patiserie cu scorțișoară inspirat de croissantul franțuzesc fără scorțișoară.

Rulourile americane de scorțișoară sunt adesea mari, coapte într-o tigaie și acoperite cu glazură (de obicei pe bază de zahăr de cofetarie) și uneori sunt prăjite, finisate cu glazură și servite ca o variantă a unei gogoși crescute.

Există, de asemenea, combinații regionale: în Vestul Mijlociu american, în special în Nebraska și Kansas, rulourile de scorțișoară sunt de obicei consumate cu chili.

În Canada, sunt cunoscute drept chifle cu scorțișoară. De obicei, sunt auto-glazurate și nu înghețate și nici nu au de obicei stafide. Pot avea atât de multă scorțișoară încât sunt picante și fierbinți la gust.

În Austria și Germania, acestea sunt disponibile pe scară largă în supermarketuri și brutării. Împreună cu Topfengolatsche, Buttercroissant și Faschingskrapfen, acestea sunt un produs de patiserie tipic de mâncat cu cafeaua de după-amiază.

Dimensiunea unei rulouri de scorțișoară variază de la un loc la altul, dar mulți vânzători furnizează o dimensiune mai mică de aproximativ 5 centimetri în diametru și o dimensiune mai mare de aproximativ 10 cm pe o parte.

Varietatea mai mare poate fi găsită în Finlanda, numită korvapuusti unde poate avea până la 20 cm în diametru și cântăresc până la 200 g.

Haga, un district din Göteborg, Suedia, este bine cunoscut pentru chiflele sale foarte mari de scorțișoară.

Aceste rulouri cu scorțișoară sunt numite hagabullar sau „Regina bucătăriei”. Hagabullarul are de obicei un diametru de 30 de centimetri.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii