Cunoaste lumea

Noutăți

România s-a clasat pe locul doi în clasamentul statelor, la Olimpiada Internaţională de Geografie – 2017. Elevii români au obținut două medalii de aur și una de argint!

  •  
  •  
  •  

După cum ne informează Ministerul Educației Naționale, printr-un recent Comunicat de presă, lotul olimpic al României s-a prezentat la ediția cu numărul XIV a olimpiadei internaționle de geografie, acolo unde elevii noștri s-au evidențiat prin rezultatele excelente obținute – și anume două medalii de aur și o medalie de argint. Grație acestui rezultat remarcabil, România s-a plasat pe locul doi, între cele 45 de națiuni care și-au trimis delegațiile la prestigioasa competiție internațională.

Românii medaliați cu aur sunt, potrivit Comunicatului, Maria-Sabina Calisevici – elevă în clasa a XII-a la Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc şi Victor Vescu – elev în clasa a XI-a la Complexul Educațional „Lauder Reut” din București. Trebuie menționat că elevul Victor Vescu este deținătorul celui mai mare punctaj obținut la Olimpiada Internaţională de Geografie 2017.

B

Cât privește medalia de argint, aceasta a revenit unui elev de clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din București, pe nume Omar Hamoud. Din delegația României au făcut parte și profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean din cadrul Colegiului Naţional din Iaşi.

La Olimpiada Internaţională de Geografie, eveniment care a avut loc în perioada 2-8 august, în capitala Serbiei, au luat parte mai mult de 160 de elevi, proveniți din 45 de state. Olimpiada de Geografie Internațională – iGeo, este o competiție anuală la care iau parte elevi de 16-19 ani din întreaga lume. Participanții aleși să-și reprezinte țările sunt selectați dintre cei mai bine pregătiți elevi care participă la olimpiadele de geografie de la nivel național. La iGeo, testarea cunoștințelor participanților este alcătuită din trei părți – un test scris, un test multimedia și o activitate în teren, care implică o reprezentare cartografică și o adecvată analiză geografică.

7

g

Surse: www.edu.ro, www.geoolympiad.org

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii