Riscul țărilor în fața valurilor de căldura

Un nou studiu a evidențiat regiunile slab pregătite din întreaga lume care sunt cele mai expuse riscului în fața efectelor devastatoare ale temperaturilor arzătoare.
Cercetarea condusă de Universitatea din Bristol, publicată în revista Nature Communications, arată că extremele de căldură fără precedent, combinate cu vulnerabilitatea socioeconomică, pun anumite regiuni, cum ar fi Afganistan, Papua Noua Guinee și America Centrală, în pericol.
Țările care încă nu au experimentat cele mai intense valuri de căldură sunt adesea deosebit de susceptibile, deoarece măsurile de adaptare sunt adesea introduse numai după eveniment.
O șansă mare de temperaturi record, creșterea populației și furnizarea limitată de asistență medicală și energie cresc riscurile.
Beijing și Europa Centrală sunt, de asemenea, pe lista punctelor fierbinți, dacă valuri de căldură record vor avea loc în aceste regiuni dens populate, milioane de oameni ar fi afectați negativ.
În lumina constatărilor, cercetătorii cer factorilor de decizie din regiunile hotspot să ia în considerare planuri de acțiune relevante pentru a reduce riscul de deces și daunele asociate cauzate de extremele climatice.
Schimbările climatice induse de om provoacă o creștere a frecvenței, intensității și duratei valurilor de căldură, care au potențialul de a duce la alte mii de decese în exces la nivel global.
Îmbunătățirea înțelegerii noastre despre locurile în care societatea ar putea să nu fie pregătită pentru extreme climatice poate ajuta la prioritizarea atenuării în regiunile cele mai vulnerabile.
Ca recunoaștere a consecințelor periculoase ale schimbărilor climatice, evidențiate de munca experților săi în climă, în 2019, Universitatea din Bristol a devenit prima universitate din Marea Britanie care a declarat acest fapt o urgență climatică.
Material furnizat de Universitatea din Bristol
Foto burst shopify Samantha Hurley
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu