Revoluția ambalajelor reutilizabile este aproape

Cercetătorii au elaborat un plan detaliat pentru transformarea ambalajului produselor și reducerea semnificativă a producției de plastic și a poluării.
Studiul are loc în momentul în care reprezentanții guvernelor se întâlnesc la Paris pentru a negocia un tratat global obligatoriu din punct de vedere legal privind materialele plastice, cu mandat de a pune capăt poluării cu plastic.
Cercetarea, publicată de Centrul de Politică Globală a Plasticului al Universității din Portsmouth, comandată de mișcarea Break Free From Plastic, consolidează 320 de articole și lucrări, plus 55 de noi interviuri cu experți în reutilizare din întreaga lume, pentru a sugera o definiție universală a sistemelor de reutilizare și, pentru prima dată, să evalueze modul în care toate națiunile pot renunța la ambalajele de aruncat.
Ambalajele sunt responsabile pentru 40% din totalul plasticului din UE, iar deșeurile de ambalaje din plastic urmează să crească cu 46% până în 2030, potrivit Comisiei Europene.
Cele 10 articole din plastic de unică folosință găsite cel mai frecvent pe plajele europene, alături de uneltele de pescuit, reprezintă 70% din totalul deșeurilor marine din UE.
Sistemele de reutilizare ar putea reduce poluarea cu plastic cu 30% până în 2040.
Coordonatorul global pentru Break Free From Plastic, Von Hernandez, a declarat:
„Plaga ambalajelor de unică folosință continuă să crească într-un ritm care depășește capacitățile sistemelor existente de gestionare a deșeurilor.
Prevenirea este esențială; intensificarea sistemelor de reutilizare este cea mai sensibilă abordare pentru înlocuirea obiecteleor de unică folosință și reducerea dramatică a producției de plastic. Discuțiile despre tratatul de plastic din această săptămână trebuie să pună bazele acestei transformări”.
Tiza Mafira, director executiv Gerakan Indonesia Diet Kantong Plastik, a declarat:
„Este clar că reutilizarea este mult mai mult decât un simplu ambalaj, este un sistem la care trebuie să ia parte toți jucătorii dintr-un lanț global de aprovizionare.
De aceea reutilizarea trebuie să fie corectă în centrul discuțiilor despre tratatul de plastic din această săptămână.”
Comisia Europeană a anunțat recent noi legi împotriva „sursei de deșeuri în continuă creștere” de la ambalaje și o „scădere abruptă” a ratelor de reutilizare, promițând sprijin pentru sistemele de reutilizare. Stimularea reutilizării ar putea crea peste 600.000 de locuri de muncă până în 2030.
Progresele în Europa ar putea influența discuțiile despre tratat la nivel mondial, susțin militanții.
Material oferit Science Daily de Universitatea din Portsmouth
Foto parteneri burst shopify
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu