Reducerea zahărului din alimentele ambalate poate preveni mii de îmbolnăviri

Consumul de alimente și băuturi zaharoase este strâns legat de obezitate și boli precum diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare, principala cauză de mortalitate în SUA.
Mai mult de doi din cinci adulți americani sunt obezi, unul din doi are diabet sau prediabet și aproape unul din doi au boli cardiovasculare, cei din grupurile cu venituri mai mici fiind împovărați în mod disproporționat.
Reducerea a 20% din zahăr din alimente ambalate și 40% din băuturi răcoritoare ar putea preveni 2,48 milioane de posibile înbolnăviriboli cardiovasculare (cum ar fi accident vascular cerebral, atacuri de cord, stopuri cardiace), 490.000 de decese cardiovasculare și 750.000 de cazuri de diabet în SUA pe parcursul vieții populației adulte , conform studiului de micro-simulare publicat în revist Circulation.
Cu toate acestea, punerea în aplicare a unei politici naționale va necesita sprijinul guvernului pentru a monitoriza companiile pe măsură ce lucrează la atingerea obiectivelor și pentru a raporta public progresul lor.
Cercetătorii speră că modelul lor va construi un consens cu privire la necesitatea unei politici naționale de reformulare a zahărului în SUA.
„Sperăm că acest studiu va contribui la promovarea inițiativei de reformulare în următorii câțiva ani”, spune Siyi Shangguan, MD, MPH, autor principal și medic curant la MGH.
„Reducerea conținutului de zahăr din alimentele și băuturile preparate comercial va avea un impact mai mare asupra sănătății americanilor decât alte inițiative de reducere a zahărului, precum impunerea unei taxe pe zahăr, etichetarea conținutului adăugat de zahăr sau interzicerea băuturilor zaharoase în școli”.
„Zahărul este unul dintre cei mai evidenți aditivi în aprovizionarea cu alimente pentru a se reduce la cantități rezonabile”, spune Dariush Mozaffarian, MD, DrPH, co-autor principal și decan al Școlii Friedman de Științe și Politici Nutritive de la Universitatea Tufts.
“Descoperirile noastre sugerează că este timpul să punem în aplicare un program național cu obiective voluntare de reducere a zahărului, care poate genera îmbunătățiri majore în sănătate, disparități de sănătate și cheltuieli cu asistența medicală în mai puțin de un deceniu”.
Finanțare majoră pentru acest studiu oferită de Institutele Naționale de Sănătate.
Material furnizat de Spitalul General din Massachusetts și preluat de revista Science daily.
Foto free stock photos – burst shopify
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu