Râsul acţionează ca un tampon împotriva stresului…

O echipă de cercetători de la Universitatea din oraşul Basel, Elveția, a descoperit că râsul acţionează ca un tampon împotriva stresului. O persoană râde în medie de 18 ori pe zi, cel mai adesea atunci când comunică cu alte persoane.
Oamenii de ştiinţă au remarcat diferenţe legate de vârstă şi sex atunci când o persoană râde. De exemplu, s-a constatat că, în medie, femeile râd mai des decât bărbaţii. Echipa de la Universitatea din Basel s-a concentrat pe impactul râsului în depăşirea stresului.Autorii studiului au putut să stabilească o legătură între stres şi diferite tipuri de râs.
Citește mai mult: Rador
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Dar nu au descoperit diferența dintre râsul fals şi ăla adevărat. La fel nu avem răspuns de ce unii se forțează să râdă, când râsul ar trebui să fie ceva natural, atunci e savurat mai bine, atunci îşi face efectul împotriva stresului. Încă un lucru, diferența când cineva face mişto de altă persoană şi toți râd înafară de acea persoană, iar atunci când şi persoana de care se face mişto râde, gluma fiind bună şi nu rău intenționată. Văd că multe lucruri de râs se împart la două categorii. Iar mai există şi comedia reuşită dintr-o cultură profundă care pune în evidență lucruri amuzante din acea enciclopedie de cunoştințe, precum mai este şi comedia modernă care face haz de situația actuală prezentând-o a pe o realitate ireală care din păcate o trăim şi dacă râdem, râdem de noi înşine.