Răspunsuri mixte în studiul interacțiunii umane cu Inteligența artificială (AI)

Inteligența artificială (AI) face furori în ultima vreme în ochii publicului.
Modul în care AI este încorporată în avantajul vieții noastre de zi cu zi, în ciuda dezvoltării sale rapide, rămâne totuși un subiect evaziv care merită atenția multor oameni de știință.
În timp ce teoretic AI poate înlocui, sau chiar înlocui, ființele umane din pozițiile lor, provocarea rămâne cu privire la modul în care diferite industrii și instituții pot profita de acest progres tehnologic și nu se “îneacă” în el.
Recent, o echipă de cercetători de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong (HKUST) a efectuat un studiu ambițios al aplicațiilor AI pe frontul educației, examinând modul în care AI ar putea îmbunătăți notarea în timp ce observă comportamentul participanților umani în prezența unui însoțitor computerizat.
Ei au descoperit că profesorii au fost în general receptivi la contribuția AI – până când ambele părți au ajuns la o ceartă asupra cine ar trebui să domine.
Acest lucru seamănă foarte mult cu modul în care ființele umane interacționează între ele atunci când un nou membru intră pe teritoriul existent.
„În această etapă, AI este considerată oarecum încăpățânată de către colaboratorii umani, în bine și în rău”, a remarcat profesorul Xiaojuan Ma.
„Pe de o parte, AI este încăpățânată, așa că nu se teme să-și exprime opiniile în mod sincer și deschis. Cu toate acestea, colaboratorii umani se simt dezactivați atunci când nu au putut convinge AI în mod semnificativ să-și schimbe punctul de vedere.
Atitudinea oamenilor diferă față de atitudinea AI. Unii consideră că este o singură entitate inteligentă, în timp ce alții consideră AI drept vocea inteligenței colective care reiese din big data. Astfel, apar discuții despre probleme precum autoritatea și părtinirea.”
Următorul pas imediat pentru echipă implică extinderea domeniului de aplicare pentru a colecta mai multe date cantitative, care vor oferi perspective mai măsurabile și precise asupra modului în care AI influențează luarea deciziilor în grup.
De asemenea, ei caută să exploreze modele lingvistice mari (LLM) precum ChatGPT în studiu, care ar putea aduce noi perspective și perspective discuțiilor de grup.
Material furnizat de Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong pentru Science Daily
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu