Rămășițele unei bombe nucleare au fost descoperite întâmplălor de către un canadian în oceanul Pacific. Bomba a fost pierdută de americani în 1950

Rămășițele unei bombe nucleare au fost descoperite de către un scafandru pe fundul oceanului Pacific, în largul coastei de vest a Canadei. Așa-numita bombă pierdută „Lost nuke” trebuia să fie aruncată de către un bombardier american B-36, în timpul unui exercițiu efectuat în 1950. Însă, din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile avionul se prăbușește, epava fiind descoperită trei ani mai târziu de la incident, în British Columbia.
Deși avionul a fost descoperit, bomba de antrenament nu, cel puțin până astăzi, când scafandrul Sean Smyrichinsly observă rămășițele dispozitivului nuclear lângă Haida Gwaii, un arhipelag aflat la 80 kilometri vest de coasta British Columbia. Inițial, scafandrul a crezut că a descoperit un OZN: „Am înotat un pic mai departe de barca mea și am găsit ceva extrem de neobișnuit. Am ieșit la suprafață și am început să spun echipajului meu, Dumnezeule, am găsit un OZN. Am găsit cel mai ciudat lucru pe care l-ați văzut vreodată. Nimeni nu a mai văzut obiectul până acum pentru că nimeni nu face scufundări în acea zonă”, a declarat Sean pentru televiziunea CBC News.
Bomba nucleară pierdută – Mark IV, are o lungime de 3 metri și cântărește circa cinci tone. Potrivit documentelor bombardierul a decolat de la o bază din Alaska pentru o misiune care includea simularea unei lansări de bombe nucleare asupra orașului San Francisco. Pentru a se salva, echipajul a fost nevoit să se catapulteze, nu înainte de a arunca bomba undeva în ocean.
sursa: sciencealert.com
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu