Punch cu lapte de Crăciun (Eggnog)

Eggnog cunoscut din punct de vedere istoric și ca un punch cu lapte, este o băutură bogată, răcită, îndulcită, pe bază de lactate.
Se face în mod tradițional cu lapte, smântână, zahăr, gălbenușuri de ou și albușuri bătute (ceea ce îi conferă o textură spumoasă și numele).
Băuturi spirtoase distilate precum brandy, rom, whisky sau bourbon sunt adesea un ingredient cheie.
În toată Canada, Statele Unite și unele țări europene, acest punch de ouă este consumat în mod tradițional în timpul sezonului de Crăciun, de la sfârșitul lunii octombrie până la sfârșitul sezonului de vacanță.
O varietate numită ”ponche crema” a fost făcută și consumată în Venezuela și Trinidad încă din anii 1900, tot ca parte a sezonului de Crăciun.
În acest timp, punch-ul de ou preparat comercial este vândut în magazinele alimentare din aceste țări.
Eggnog este, de asemenea, făcut în casă folosind lapte, ouă, zahăr și arome și este servit cu scorțișoară sau nucșoară.
În timp ce eggnog este adesea servit rece, în unele cazuri este încălzit, în special în zilele reci (similar cu felul în care vinul fiert este servit cald).
Aroma de eggnog poate fi folosită și în alte băuturi, cum ar fi cafeaua (de exemplu, o băutură espresso „eggnog latte”) și ceai, sau pentru deserturi precum budincile cu cremă de ouă.
Unele rețete prevăd ca ouăle să fie separate, astfel încât albușurile să poată fi bătute până devin groase; aceasta conferă băuturii o textură spumoasă.
Prezentatorul american al emisiunii alimentare, Alton Brown, subliniază că, pe baza ingredientelor sale, eggnog este „aproape identic cu înghețata. Din punct de vedere tehnic, este doar o cremă amestecată din lapte și ou”.
Rețetele de casă pot folosi înghețată de vanilie amestecată în băutură, mai ales atunci când scopul este de a crea o băutură rece. Unele rețete necesită lapte condensat sau lapte evaporat pe lângă lapte și smântână.
În timp ce unele rețete necesită smântână groasă nebătută, în unele rețete se adaugă frișcă în amestec, ceea ce îi conferă o textură mai spumoasă. Se folosesc diverși îndulcitori, cum ar fi zahărul alb, zahărul brun și siropul de arțar.
Bucătarul canadian Heidi Fink afirmă că unul dintre motivele pentru care oamenii fac mai puțin eggnog de casă este că băutura este scumpă, datorită utilizării cantităților substanțiale de smântână, ouă și băuturi spirtoase.
Preocupările cu privire la siguranța ouălor crude pot fi un alt motiv pentru scăderea fabricării acestei băuturi în casă casă.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu