Pubele anti-urs la Băile Tușnad

16 pubele anti-urs achiziționate în cadrul Proiectului – Pilot ”Siguranță pentru oameni – protecție pentru urși” își propune să transforme Băile Tușnad în primul oraș bear smart din România și un model pentru întreaga Europă.
Cele cinci modele de recipiente pentru deșeuri, special create pentru a nu atrage urșii, au fost fabricate și testate în Slovacia și vor fi date în folosință publică în premieră în România, la Băile Tușnad, prima comunitate din țară care și-a propus să devină bear smart prin măsuri de prevenție eficiente.
Recipientele în valoare de 57.000 RON au fost achizitionate prin finanțarea oferită de WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură).
Deși utilizarea acestor pubele este simplă și intuitivă, specialiștii implicați în proiect au dorit să se asigure că instrucțiunile de folosire vor fi înțelese de toată lumea, așa că au pregătit o serie de instrucțiuni detaliate pentru cei ce urmează să le folosească – localnici și turiști.
Participarea la acest eveniment este o bună ocazie de a înțelege și transmite mai departe publicului provocările conviețuirii om-urs și modul în care autoritățile și toate părțile interesate se preocupă să le depășească.
Coordonatorul echipei de lucru în cadrul acestui proiect, iniţiat de WWF România, în parteneriat cu Primăria Băile Tuşnad şi Asociaţia Project Bag, biologul Imecs Istvan, a explicat pentru AGERPRES că anul trecut, la conferinţa ştiinţifică Tuşnad Eco Bear Conf, un reprezentant al Parcului Naţional Tatra, din Slovacia, a prezentat mai multe modele de containere anti-urs, care sunt folosite atât în parc, cât şi în comunităţile învecinate şi care şi-au dovedit eficienţa.
WWF România este una dintre cele mai importante organizații specializată în conservarea mediului. De peste 15 ani, Fondul Mondial Pentru Natură – WWF România își propune să oprească degradarea naturii și să protejeze biodiversitatea.
Astfel, WWF România participă activ la conservarea planetei, la restaurarea ecologică a mediului natural și construiește un viitor în care oamenii trăiesc și se dezvoltă în armonie cu natura.
Misiunea WWF este implementată prin programe de policy și conservare a naturii, consolidarea capacității publice de a acționa în probleme de mediu și prin advocacy față de companii pentru a reduce amprenta de carbon.
Zonele de conservare prioritare ale organizației sunt: Maramureș, Transilvania, Sud Vestul Carpaților, Apuseni, Lunca și Delta Dunării. WWF-România face parte din WWF Internațional, existent de peste 60 de ani, în peste 100 de țări, pe 6 continente.
WWF România
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu