Cunoaste lumea

Noutăți

Primul Centru Municipal din România pentru colectarea separată a deșeurilor

  •  
  •  
  •  

AZI la Iași vom avea parte de o lecție pe care cu toții va trebui să o urmăm: salvarea naturii prin colectarea deșeurilor! Gropile de gunoi devin din ce mai numeroase și mai mari. Există o amenințare la nivel ecologic nu numai pe plan mondial, ci și în țara noastră, iar acest lucru trebuie diminuat. Deșeurile secolului 21 sunt în majoritate plastic, sticlă și metal, iar aceste lucruri nu se degradează. Cea mai bună soluție este să fie colectate și reciclate, obicei uitat de majoritatea populației dar și de cei care administrează serviciile publice. Refolosirea materialelor reciclabile pot aduce beneficii substanțiale producătorilor și consumatorilor.

Orașul Iași vine astfel cu o soluție demnă de urmat: deschiderea primului Centru Municipal din România (centru universal) pentru colectarea deșeurilor provenite din gospodării, un proiect dezvoltat și implementat de către Organizația ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Salubris SA Iași.

Centrul se află pe Strada Grădinari nr. 26, zonă ușor accesibilă locuitorilor orașului. Materialele care vor putea fi reciclate sau refolosite sunt: plastic, carton, hârtie, sticlă, texile, deșeuri din construcții, electrice și electronice si altele. Lista completă se regăsește pe www.cmciasi.ro.

030910351387855149

Acest tip de centru de care întreaga Românie are nevoie, face parte din campania “Iașul meu curat”. Inaugurarea de azi a fost precedată de o campanie interactivă desfașurată în școlile din Municipiul Iași, “prin care elevii ieșeni au primit informații despre deschiderea CMCI, despre unde, cum și ce anume pot aduce la centru. De asemenea, elevii au fost încurajați să împărtășească informațiile cu cei apropiați și au primit date concrete despre importanța colectării deșeurilor în țara noastră și felul în care putem cu toții contribui la curățenia comunității în care trăim” se anunță printr-un comunicat de presă.

030910351387875055
Deschiderea oficială va fi urmată de o serie de dezbateri și conferinîe, iar ieșenii sunt invitați ca până la data de 31 martie să predea cel puțin un deșeu din gospodărie pentru a putea participa la tombola ce are ca premii 10 echipamente electrice și electronice.

Deșeurile vor putea fi predate direct la Centru, unde vor fi preluate de către personalul de specialitate, în intervalul orar 08:00 – 20:00, de luni pana sâmbătă, duminică – închis.

În cadrul proiectului s-a creat și un sistem stradal de colectare compus din 15 containere stradale pentru colectarea DEEE de mici dimensiuni: calculatoare, aparate de radio etc.

030910351387836243

Mădălina Corina Diaconu

surse: cmciasi.ro, agerpres


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină



  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii