Primul aeroport pop-up din lume pentru mașini zburătoare

S-ar putea să pară ca ceva dintr-un film de science-fiction, dar acest aeroport este de fapt pregătit pentru noiembrie 2021 lângă orașul Coventry din Marea Britanie.
Aeroportul Air-One, primul aeroport din lume pentru mașini zburătoare, va fi deschis doar o lună și este o colaborare între agențiile guvernamentale, întreprinderile din sectorul privat și industria aviației.
A fost dezvoltat de Urban Air Port, cu implicarea Diviziei de mobilitate a aerului urban al Hyundai Motor Group și a Consiliului municipal Coventry.
Poate fi considerat drept un aeroport pop-up pentru taxiuri electrice zburătoare. Piața taxiurilor electrice aeriene ar putea valora 500 miliarde de dolari numai în SUA, dar tehnologia încă se confruntă cu provocări de reglementare.
Aeroportul pop-up este construit ca o dovadă a conceptului de hub cu emisii zero pentru viitoarele moduri de călătorie.
Vehiculele electrice de decolare și aterizare verticale (eVTOL) sunt sugerate ca o modalitate cu emisii reduse de carbon pentru a ușura congestia, pe măsură ce oamenii călătoresc între centrele urbane.
„Mașinile au nevoie de drumuri. Trenurile au nevoie de șine. Avioanele au nevoie de aeroporturi. eVTOL-urile vor avea nevoie de porturi aeriene urbane”, a declarat pentru World Economic Forum, Ricky Sandhu, fondator și președinte executiv al Urban Air Port.
„Mașinile zburătoare erau odată un zbor futurist al fanteziei. Air-One va aduce transportul aerian urban către oameni, îl va face posibil și va dezlănțui o nouă lume aeriană cu mobilitate zero emisii.”
Airport Shuttle și Air Taxi sunt viabile, potrivit unui raport tehnic al NASA din noiembrie 2018, care estimează „o valoare totală semnificativă disponibilă pe piață în SUA de 500 miliarde de dolari”.
Raportul a subliniat, de asemenea, că ar putea exista „constrângeri legale și de reglementare semnificative, vremea, certificarea, percepția publică și infrastructura” cu care se confruntă eVTOL-urile.
În prezent, în Marea Britanie nu există mașini zburătoare sau drone care transportă pasageri. Totuși, se spune că respectivul aeroport atrage interesul companiilor de logistică, în mod special.
Utilizarea dronelor aeriene pentru livrarea coletelor a fost respinsă aproape de câte ori s-a discutat, din cauza provocărilor operațiunii lor în zonele dens populate.
Dar tehnologia s-ar putea dovedi utilă ca modalitate de transport a mărfurilor între nodurile de transport, iar dronele mari de marfă, fabricate de Malloy Aeronautics, vor fi prezentate în curând.
Foto: Urban Air Port/SWNS
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu