Polonia acuză OFICIAL Rusia de ASASINAREA preşedintelui Kaczynski

Evz.ro: Comisia de anchetă poloneză a catastrofei de la Smolensk, din 2010, scoate la iveală informaţii şocante, acoperite de guvernul lui Donald Tusk.
Din decembrie 2016, continuă exhumările corpurilor victimelor catastrofei aeriene de la Smolensk, în care, pe 10 aprilie 2010, au murit preşedintele polonez Lech Kaczynski şi alte 88 de persoane – printre care întregul Comandament militar al Poloniei – plus membrii echipajului.
Îndoielile privind caracterul accidental al catastrofei au apărut de la bun început. La 7 ani de la tragedie, Moscova refuză în continuare să predea epava şi cutiile negre ale avionului.
De asemenea, au stârnit bănuieli minciunile în serie ale presei ruse: de pildă că avionul ar fi încercat de patru ori să aterizeze sau că în cabina de pilotaj s-ar fi aflat generalul comandant al armatei care ar fi cerut piloţilor să aterizeze, în ciuda condiţiilor meteo, la aşa-zisul ordin al preşedintelui Lech Kaczynski.
Au mai stârnit suspiciuni faptul că ruşii s-au grăbit să ia de la locul tragediei cadavrele, că au tăiat epava avionului în bucăţi la numai câteva zile după prăbuşire, după care le-au lăsat să ruginească mai multe luni sub cerul liber, că au acoperit zona prăbuşirii cu un strat gros de pământ, unde ziariştii polonezi au descoperit bucăţi importante la luni bune după tragedie, cum ar fi părţi din tabloul de bord, că în zonă a fost permis accesul nestingherit, astfel că trupurile victimelor au fost jefuite de telefoanele mobile şi de cărţile de credit, despre care s-a descoperit ulterior că au fost utilizate de hoţi pe teritoriul rus.
Luni 10 aprilie 2017, noua comisie de anchetă constituită în martie 2016 de guvernul Beata Szydlo şi condusă de ministrul Apărării, prezentându-şi concluziile, exprima certitudinea că aparatul Tupolev s-a dezintegrat în zbor, deci înainte de un impact cu solul. Comisia a afirmat de asemene, ca o cvasi-certitudine, detonarea unei bombe termobarice în momentul în care aparatul reuşise să recâştige înălţime, în ciuda unor defecţiuni subite înregistrate de aparatele de bord, care îl determinaseră pe pilot ca, la altitudinea de 90 de metri, să abandoneze procedurile de aterizare.
Anchetatorii polonezi au acuzat de asemenea un ghidaj intenţionat eronat al avionului din partea turnului de control rus, de care s-ar face vinovaţi trei controlori de zbor de la Smolensk.
Citește articolulintegral aici: Evz.ro
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu