Podul Shaharah – una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Yemen

Yemenul a existat la răscrucea civilizațiilor de mai bine de 3.000 de ani. Țara a fost gazda unor figuri precum regina din Saba, care a adus o caravana de cadouri pentru regele Solomon.
Timp de secole, a devenit un producător primar de cafea exportată în portul Mocha. Anticii romani numeau această zonă Arabia Felix sau Arabia fericită.
De la convertirea sa la islam în secolul al VII-lea, Yemenul a devenit un centru de învățare islamică și o mare parte din arhitectura sa a supraviețuit până în timpurile moderne.
Podul Shaharah este un pod arc în Yemen. A fost construit în 1905 pentru a conecta două sate în vârful a doi munți din districtul Shaharah, guvernoratul Amran, nordul Yemenului.
Podul este singura cale care duce la orașul Shaharah de unde provine și numele său. Podul este unul dintre cele mai faimoase poduri și atracții turistice din Yemen.
Printre atracțiile naturale și culturale ale Yemenului se numără patru situri din patrimoniul mondial.
Orașul vechi cu ziduri Shibam din Wadi Hadhramaut, înscris de UNESCO în 1982, este supranumit „Manhattanul deșertului” din cauza zgârie-norilor săi.
Înconjurat de un zid fortificat din noroi și paie, orașul din secolul al XVI-lea este unul dintre cele mai vechi exemple de planificare urbană bazată pe principiul construcției verticale.
Orașul vechi Sana’a, la o altitudine de peste 2.100 de metri, a fost locuit de peste două milenii și jumătate și a fost înscris în 1986.
Sana’a a devenit un centru islamic major în secolul al VII-lea, iar cele 103 moschei, 14 hamam-uri (băi tradiționale) și peste 6.000 de case care au supraviețuit toate datează dinainte de secolul al XI-lea.
Aproape de Coasta Mării Roșii, orașul istoric Zabid, înscris în 1993, a fost capitala Yemenului din secolul al XIII-lea până în secolul al XV-lea și este un sit arheologic și istoric.
A jucat un rol important timp de multe secole datorită universității sale, care a fost un centru de învățare pentru întreaga lume arabă și islamică.
Cea mai recentă adăugare la lista Patrimoniului Mondial este Arhipelagul Socotra.
Menționat de Marco Polo în secolul al XIII-lea, acest arhipelag îndepărtat și izolat este format din patru insule și două insulițe stâncoase care delimitează limita de sud a Golfului Aden.
Situl are o biodiversitate bogată. Moștenirea culturală din Socotra include limba unică Soqotri.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu