Perle de cultură

Perlele strânse în sălbăticie din midiile de perle de apă sărată holarctică au fost surse importante de pentru bijuteriile moderne.
Deși industria japoneză de perle de apă dulce aproape a încetat să mai existe, rămâne totuși în istorie ca prima țară care a cultivat perle de apă dulce, în Lacul Biwa, folosind midii perlate Biwa (Hyriopsis schlegeli).
Industria a încercat o revenire cu un hibrid de midii (Hyriopsis schlegeli/Hyriopsis cumingi) în Lacul Kasumigaura în ultimul deceniu, dar această afacere a eșuat, producția încetând în 2006.
Ferma de perle din Tennessee, SUA, deține, de asemenea, o valoare istorică deosebită, deoarece este singura sursă de perle de apă dulce din afara Asiei.
Fondată de regretatul John Latendresse, continuă ca atracție turistică.
Astăzi, China este singurul producător comercial de perle de apă dulce, producând 1500 de tone annual folosind midii de scoici tetragon (Hyriopsis cumingii) și câțiva hibrizi care au prezentat heterozis de la mai multe specii de midii.
Recoltele de perle de apă dulce sunt de obicei cumpărate în timp ce sunt încă în coajă. După recoltare, perlele sunt livrate la o fabrică de primă etapă, care este responsabilă cu curățarea și sortarea perlelor după dimensiune și formă.
După ce acest proces a fost finalizat, perlele sunt considerate material gata pentru fabricile de prelucrare. Perlele sunt pretratate într-o soluție chimică caldă și rece și apoi albite.
Perlele care prezintă o colorare puternică trec doar prin curățare și nu sunt albite sau vopsite.
După ce perlele sunt tratate, acestea sunt găurite și apoi lustruite cu un amestec de făină de porumb și ceară.
În cele din urmă, acestea sunt asortate în șuvițe temporare și sunt considerate gata de vânzare en gros.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu