Parfumerie în coji de nucă!!! (Foto)

Franța secolului al XIX-lea, a revoluționat imaginația iubitorilor de parfumuri fine, oferindu-le acestora esențe amețitoare în …. coji de nucă!
Compozițiile de parfumuri reprezintă o parte importantă a multor industrii, de la sectoarele produselor de lux, industriei serviciilor alimentare, la producătorii de produse chimice de uz casnic.
Scopul utilizării compozițiilor de parfumuri sau parfumuri în aceste industrii este de a afecta clienții prin simțul mirosului și de a-i atrage să cumpere parfumul sau produsul parfumat.
Ca atare, există un interes semnificativ în producerea unei formulări de parfum pe care oamenii o vor găsi estetică.
Sarcina de a compune parfumuri care vor fi vândute este lăsată pe seama unui expert în compoziția parfumurilor, meserie cunoscută în industria parfumurilor ca parfumier.
De asemenea, sunt denumiți uneori cu afecțiune ca „Nez” (franceză pentru nas) datorită mirosului fin și a priceperii în compoziția mirosului.
Compoziția unui parfum începe de obicei cu indicații de la angajatorul parfumierului sau de către un client extern. Clienții parfumierului sau angajatorii lor sunt de obicei case de modă sau mari corporații din diverse industrii.
Parfumierul va trece apoi prin procesul de amestecare a mai multor amestecuri de parfumuri și va vinde formula către client, adesea cu modificări ale compoziției parfumului.
Compoziția de parfum va fi apoi utilizată fie pentru a îmbunătăți un alt produs ca parfum funcțional (șampoane, machiaj, detergenți, interioare pentru mașini etc.), fie comercializată și vândută direct publicului ca un parfum fin.
Deși nu există o singură tehnică „corectă” pentru formularea unui parfum, există îndrumări generale cu privire la modul în care un parfum poate fi construit dintr-un concept.
Deși multe ingrediente nu contribuie la mirosul unui parfum, multe parfumuri includ coloranți și antioxidanți pentru a îmbunătăți comercializarea și, respectiv, durata de valabilitate a parfumului.
Ingredientele parfumurilor, indiferent de originile naturale sau sintetice, pot cauza probleme de sănătate sau de mediu atunci când sunt utilizate.
Deși industria parfumului este în curs de cercetare activă, rămân multe de învățat despre efectele parfumului asupra sănătății umane și a mediului.
Parfumurile se conservă cel mai bine atunci când sunt păstrate în sticle de aluminiu etanșe la lumină sau în ambalajul original atunci când nu sunt folosite și refrigerate la temperaturi relativ scăzute: între 3-7 ° C.
Optarea pentru dozatoare de pulverizare în loc de role și sticle „deschise” va reduce la minimum expunerea la oxigen. Spray-urile au, de asemenea, avantajul de a izola parfumul în interiorul unei sticle și de a preveni amestecarea acestuia cu praf, piele și detritus, ceea ce ar degrada și modifica calitatea parfumului.
Există mai multe arhive și muzee dedicate conservării parfumurilor istorice, și anume Osmothèque, care stochează peste 3.000 de parfumuri din ultimele două milenii în formulările lor originale.
Toate mirosurile din colecția lor sunt conservate în flacoane de sticlă non-actinice spălate cu gaz argon, depozitate în compartimente izolate termic menținute la 12 ° C.
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu