Orașul vechi care nu poate fi modernizat!!! (Foto)

Mardin este un oraș din sud-estul Turciei.
Capitala provinciei Mardin, este cunoscută pentru arhitectura Artuqid a orașului său vechi și pentru locația sa strategică pe un deal stâncos lângă râul Tigru, care se ridică abrupt peste câmpiile plate.
Orașul vechi se află sub protecția UNESCO, care interzice noile construcții pentru a-și păstra fațada.
Mardin a fost adesea considerat un muzeu în aer liber datorită arhitecturii sale istorice. Majoritatea clădirilor folosesc roca de calcar de culoare bej, care a fost extrasă de secole în carierele din zonă.
În 1923, odată cu întemeierea Republicii Turcia, Mardin a devenit capitala administrativă a unei provincii care îi poartă numele.
Mulți supraviețuitori asirieni ai violenței, mai târziu, au părăsit Mardin către Qamishli în anii 1940, după ce recrutarea lor în armata turcă a devenit obligatorie.
Mardin s-a industrializat semnificativ în anii 1990, când locuitorii s-au mutat în număr mai mare în părțile moderne ale orașului, care se dezvoltau pe terenul inferior, la poalele dealului vechi al orașului.
Printr-o lege adoptată în 2012, Mardin a devenit o municipalitate metropolitană, care a preluat mandatul după alegerile locale din Turcia din 2014. Orașul are o populație arabă semnificativă.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu