Orașul piticilor din China, recunoscut de stat, ascuns turiștilor!

Satul izolat Yangsi din sud-vestul Chinei, provincia Sichuan, a pus oamenii de știință pe gânduri. Aproximativ 40 la sută din locuitorii săi sunt cu mult mai scunzi decât omul mediu. 36 din 80 de rezidenți ai satului sunt pitici – cea mai înaltă persoana dintre cei 36 are aproape 1 m și cea mai scundă persoană are 60 cm. Până acum, nimeni nu a fost în măsură să ofere o explicație concretă a acestui fenomen.
Astăzi, satul Yangsi este cunoscut sub numele de „Satul piticilor”. Potrivit bătrânilor satului, viața lor este pașnică, fericită. Dar cum explică ei faptul că jumătate dintre săteni sunt pitici? Se pare că într-o noapte de vară, cu mulți ani în urmă, o boală grea a lovit regiunea. Mai mulți localnici au suferit de acea boală misterioasă, care a afectat în principal copiii mici, cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani. Acești copii nu au mai crescut, rămânând la aceeași înălțime pentru tot restul vieții lor. În afară de incapacitatea lor de a crește în înălțime, unele persoane au suferit și din cauza altor handicapuri.
Oameni de știință și experți au vizitat satul Yangsi, pentru a studia apa, solul, și cerealele din regiune. Ei au examinat, de asemenea, persoanele scunde (piticii), în speranța că vor descoperi indicii ale acestui fenome de creștere întreruptă. Însă nu au reușit să determine cauza din spatele acestei condiții de dezvoltare anormală a organismului.
Potrivit documentelor oficialilor din acest district, boala ciudată a fost descoperită în 1951. Victimele de atunci au fost descrise ca având membrele scurte. Un recensământ a fost realizat în 1985, descoperind aproximativ 119 astfel de cazuri în sat. Aparent, boala nu s-a oprit la victimele originale; a fost transmisă și la următoarea generație.
În timp ce autoritățile chineze nu neagă existența acestui sat, nu permit străinilor să-l viziteze. Deși această situație a fost înregistrată oficial în 1951, rapoarte de observare a piticilor datează încă din 1911. În 1947, omul de știința Dr. Karyl Robin Evans, pretindea că a văzut câteva sute de pitici care locuiau într-o vale, în zona în care satul Yangsi este situat.
Unii oameni dau vina pe gazele toxice din perioada în care japonezii au invadat China, în urmă cu mulți ani. Dar japonezii nu a ajuns pâna la acest sat, fapt pe care sătenii nu sunt dispuși să-l accepte. O altă teorie a sugerat o concentrație mare de mercur în sol, dar nu a fost dovedită încă.
De-a lungul anilor, mai mulți locuitori au părăsit regiunea din teama de a nu fi afectată starea lor de sănătate.
Traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu
Sursa: odditycentral.com, localnews.org
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu