Orașul în care nu există politicieni, iar religia nu contează. Galerie foto

Adevarul.ro: A fost înfiinţat în urmă cu 50 de ani, în India, la data de 28 februarie 1968, pe un munte de speranţă şi cu un ocean de entuziasm. La ceremonie au luat parte reprezentanţi a 121 de state, iar preşedintele Indiei a ţinut un discurs mulţimii.
Naşterea orăşelului Auroville se leagă de două personalităţi, Mirra Alfassa şi Roger Anger. Mirra Alfassa este recunoscută drept „mama” întregii comunităţi din Auroville, oraş pe care l-a fondat din dorinţa de a oferi o alternativă celor care doreau să o ia pe o cale spirituală.
Originară din Paris, Mirra s-a născut dintr-o mama egipteană şi un tată turc, care au emigrat în Franţa. „Mama” a fost cea mai importantă discipolă a misticului indian Sri Aurobindo şi un simbol pentru zeci de mii de oameni.
„Ar trebui să existe un loc pe Pământ pe care nicio naţiune să nu şi-l aroge, în care toţi oamenii cu aspiraţii sincere să poată trăi ca cetăţeni ai lumii, supunându-se unei singure autorităţi, aceea a adevărului suprem. Un loc în care nevoile spiritului şi interesul pentru progres să preceadă în faţa satisfacerii dorinţelor şi pasiunilor”, spunea Mirra. Cele mai importante clădiri din Auroville au fost concepute de arhitectul francez Roger Anger.
Orăşelul atrage şi azi ca un adevărat magnet oameni de pe toate continentele, iar locuitorii săi provin din peste 100 de ţări. Majoritari sunt indienii, francezii, nemţii şi americanii, dar barierele culturale şi lingvistice practic nu există.
Oraşul a fost amenajat pentru a putea găzdui aproximativ 50.000 de persoane, dar numără în prezent doar aproximativ 3.000 de locuitori. Cu toate acestea, Auroville este vizitat anual de zeci de mii de turişti din întreaga lume. Practic oricine poate deveni cetăţean al orăşelului, dar cu condiţia de a se putea întreţine singur un an. La finele perioadei de probă, ceilalţi cetăţeni decid dacă acesta poate fi acceptat cu drepturi depline.
Citeste mai mult: adev.ro/p242jv
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu