O nouă boală distruge recifele de corali

In largul coastelor insulei St. Thomas (din Arhipelagul Insulelor Virgine, apartinand SUA), un grup de biologi marini rup bucati din recifele de corali intr-o incercare disperata de a salva ce se mai poate salva.
Cercetatorii se lupta cu o boala letala care ucide foarte rapid coralii. Aceasta boala este noua si distruge formatiunile de corali din Marea Caraibilor cu o viteza fara precedent.
Incalcand regula de aur de a nu atinge niciodata coralii, cercetatorii indeparteaza specimenele bolnave in speranta ca vor putea impiedica transmiterea bolii si ca vor salva coralii inca sanatosi.
Intre timp, cercetatori si scafandri din Florida, zona unde aceasta boala a fost descoperita pentru prima oara in 2014, culeg mostre de corali si le trimit spre analiza la centre din Kansas si Oklahoma, intr-un efort concertat de a salva cele peste 20 de specii de corali susceptibile la boala denumita SCTLD (Stony Coral Tissue Loss Disease).
Asa cum ii spune numele, aceasta boala se manifesta la corali prin pierderi rapide de tesut si apare sub forma unor mici pete albe pe corpul coralilor, care apoi se extind rapid, lasand coralii complet albi si lipsiti de viata.
Citește mai mult: Ziare.com
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
ingrasamantul magnetic Davidni bun in asemenea cazurt . vezi davidoni.ro