O idee nebunească? Oamenii de știință se gândesc să blocheze razele Soarelui pentru a reducere efectele încălzirii globale

Politicienii incompetenți și capitalismul iresponsabil ne îndreaptă din ce în ce mai mult spre o lume în care vom fi nevoiți să ne confruntăm și obișnuim în cele din urmă cu perioade cu temperaturi extreme, furtbuni violente sau cu precipitații abundente care par să nu se mai oprească. Și toate acestea, sau în mare măsură, din vina noastră, fiindcă nu reușim să reducem emisiilor de carbon din atmosferă, lucru ce duce la ceea ce oamenii de știință numesc încălzirea globală. Și cum timpurile disperate necesită măsuri disperate, unii cercetători au analizat proiecte ambițioase care vizează blocarea luminii solare. Dar este aceasta o idee bună și benefică pentru om?
Potrivit oamenilor de știință atmosfera terestră ar putea fi injectată cu particule capabile să respingă o parte din razele solare, reducând temperatura din atmosfera inferioară a Pământului, producând un efect asemănător cu cel produs de norii rezultați din erupția vulcanilor. Deși măsura ar fi eficientă și ar duce la scăderea temperaturilor, consecințele ar fi că mai toate culturile agricole ar suferi, de asemenea și oamenii, care sunt obișnuiți să primească o anumită cantitate de lumină și căldură zilnic.
„Umbrirea planetei va răcori planeta, dar plantele au nevoie de lumina Soarelui pentru a crește, astfel că blocarea razelor Soarelui le poate afecta creșterea. E un fel de efectuare a unei intervenții chirurgicale experimentale, iar efectele secundare ale tratamentului par să fie la fel de rele ca boala”, a declarat Jonathan Proctor, profesor la UC Berkeley.
Echipa a folosit efectele erupției vulcanice care au inspirat această abordare pentru a cuantifica unele efecte. Oamenii de stiinta au început sa conceapă planuri in acest sens dupa eruptia vulcanului Pinatubo din Filipine, in 1991, care a produs o racire a temperaturii globale cu 0.5 grade Celsius, lucru de care lumea ar putea sa aiba urgenta nevoie si in viitor. Suedezul Svante Arrhenius, care a trăit între 1859 şi 1927, a fost primul om de ştiinţă care a recunoscut legătura dintre dioxidul de carbon şi efectul de seră, acesta realizând în 1896 că folosirea cărbunelui pe scară largă drept sursă de energie va conduce la încălzire globală. Arrhenius a luat în calcul ipoteza arderii a unei cantităţi mai mari de cărbune, pentru a crea un efect de seră care să facă iernile suedeze mai puţin neplăcute.
Folosirea unei astfel de metode de blocare a razelor Soarelui pentru a scăpa parțial de problema încălzirii globale ar necesita o muncă titanică și ar fi nevoie de implicarea tuturor statelor din lume, lucru greu de crezut, ținând cont de faptul că nici până astăzi nu s-au pus în aplicare măsurile de reducere a gazelor cu efect de seră, asta în ciuda nenumăratelor congrese și tratate.
sursa: http://www.iflscience.com/environment/blocking-sunlight-to-reduce-global-warming-could-be-devastating-for-crops/
traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Aceasta masura ar veni ca un pumn in fata astronomilor din lumea intreaga, deoarece cerul noptii ar si el afectat drastic!
Si asa locurile cu poluare luminoasa zero sunt foarte putine in toata lumea, cu treaba asta ar disparea de tot!