Nu prea îți plac legumele? De unele fugi mâncând pământul? Explicația ar putea sta în ADN

Daca exista legume care te fac sa te strambi doar cand te gandesti la ele, explicatia ar putea tine de genetica, arata un studiu recent. Conform unei cercetari realizate de specialisti de la Scoala de Medicina a Universitatii Kentucky, oamenii care au doua copii ale genei PAV percep gustul amar la o intensitate mai mare decat ceilalti, arata BBC.
Astfel, a manca legume precum broccoli sau varza de Bruxelles pentru ei poate fi de neconceput. Aceeasi particularitate genetica face ca si berea, cafeaua si ciocolata neagra sa le fie neplacute la gust.
Cei mai multi dintre oameni au doua copii ale genei TAS2R38, numita si AVI, acestia nefiind sensibili la gustul amar. Cei care au o singura copie a genei AVI si una a genei PAV percep mai puternic gustul amar, dar nu la modul extrem, asa cum il simt cei cu doua copii ale genei PAV.
Citește mai mult: Ziare.com
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu