Cunoaste lumea

Noutăți

Ne distrugem planeta? Studiul care arată că au dispărut jumătate dintre viețuitoarele marine din 1970 și până astăzi

  •  
  •  
  •  

Populațiile de mamifere marine, păsări, pești și reptile au scăzut cu 49% față de 1970, potrivit unui raport dat publicității zilele acestea.

Studiul a fost realizat de World Wildlife Fund și Societatea Zoologică din Londra, iar datele sunt destul de alarmante. Documentul arată că mare parte din populațiile de ton și macrou, pești consumați de oameni, au scăzut cu 74%. Raportul spune că activitățiile umane, cum ar fi pescuitul excesiv și schimbările climatice au dus la acest declin.

„Activităţile umane au afectat sever oceanele prin capturarea peştilor într-un ritm mult mai rapid decât ei se pot reproduce”, a declarat Marco Lambertini, directorul WWF Internațional.

De asemenea, castravetele de mare, un aliment de lux în Asia, a cunoscut o scădere dramatică, de 98% în Galapagos şi 94% în Marea Roşie, și asta doar în ultimii ani. Și pădurile de alge și de mangrove dispar încet, încet, ceea ce dă oceanelor un aspect din ce în ce mai sinistru și pustiu.

Se pare că din cauza poluării cu dioxidul de carbon a atmosferei, oceanele sunt nevoite să absoarbă cantități din ce în ce mai mari, devenind mai acide, afectând numeroase specii și plante marine.

Autorii studiului au analizat circa 1.200 de specii marine în ultimii 45 de ani.

 

sursa: bbc.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii