Cunoaste lumea

Noutăți

Navele de croazieră trebuie să fie reglementate eficient pentru a minimiza impactul grav asupra mediului și asupra sănătății

  •  
  •  
  •  

Conform noilor cercetări, industria navelor de croazieră ar trebui să facă obiectul unei monitorizări globale și al unei legislații eficiente, datorită impactului său continuu și crescător atât asupra mediului, cât și asupra sănătății și bunăstării umane.

O echipă internațională de cercetare a condus cea mai cuprinzătoare revizuire a cercetărilor realizată vreodată asupra a ceea ce a fost una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere din turism înainte de pandemie.

Revizuirea, publicată în Marine Pollution Bulletin, constată: croaziera este o sursă majoră de poluare și degradare a mediului, cu aer, apă, sol, habitate și zone fragile și animale sălbatice afectate.

Cercetarea constată, de asemenea, că industria navelor de croazieră este o sursă potențială de riscuri fizice și mentale pentru sănătatea umană, pentru pasageri, personal și rezidenți care locuiesc în apropierea porturilor sau lucrează în șantierele navale.

Riscurile pentru grupuri specifice includ răspândirea bolilor infecțioase, inclusiv focare COVID-19 raportate pe scară largă pe unele nave de croazieră.

Revizuirea a găsit, de asemenea, dovezi ale impactului poluării fonice și a zgomotului asupra sănătății și a mediilor dificile de lucru pentru personalul bărcii și șantierului naval, care ar putea duce la răniri și probleme de sănătate mintală.

Lucrarea include, de asemenea, cercetări privind deșeurile solide, ca exemplu al unei activități de la navele de croazieră care are un impact atât asupra sănătății, cât și asupra mediului.

Reducerea materialelor plastice și a mărunțișurilor marine reprezintă provocări majore la nivel mondial, iar o cantitate totală de gunoi produsă de o navă de croazieră care transportă 2.700 de pasageri poate depăși o tonă pe zi.

În timp ce navele de croazieră reprezintă doar un mic procent din industria navală globală, se estimează că aproximativ 24 la sută din totalul deșeurilor produse de transportul maritim provin din acest sector.

Cifrele calculate pentru vizitele navelor de croazieră la Southampton, indicau că 75% din gunoiul generat de pasagerii de la bord a fost incinerat și eliminat pe mare, cu o serie de rapoarte privind eliminarea ilegală a deșeurilor raportate în Oceanul de Sud.

Material furnizat de Universitatea din Exeter

Foto  Alexander Winata, free photo burst shopify


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii