Muzeul de istorie Fort Bourtange din Olanda

La începutul Războiului de Optzeci de Ani (1568–1648), spaniolii dețineau controlul asupra Groningenului (Olanda) și trecerea către Germania printr-o zonă mlăștinoasă.
William, instigatorul revoltei olandeze, a considerat necesar să preia controlul asupra legăturii dintre Groningen și Germania.
A decis să construiască o fortificație în pasajul Bourtange. Un fort a fost finalizat în 1593, cu o rețea de canale și lacuri care au fost folosite ca șanțuri.
La scurt timp după construcția sa, forțele spaniole din Groningen l-au asediat, deși atacul s-a încheiat cu eșec.
Fortul Bourtange s-a confruntat cu un alt asediu în 1672 împotriva forțelor invadatoare ale lui Christoph Bernhard von Galen, prințul-episcop de Münster, aliatul german al Franței în războiul franco-olandez.
După ce au capturat 18 orașe din nordul Olandei, au cerut ca fortul să fie predat. Guvernatorul fortului, căpitanul Protts, a refuzat, iar Münsterii au răspuns cu un asalt frontal.
Datorită mlaștinilor din jur și fortificațiilor testate în timp, armata invadatoare a fost respinsă cu succes.
După transformarea sa în sat în 1851, condițiile de viață au început să se deterioreze. 100 de ani mai târziu, în 1960, guvernul local a decis să oprească declinul prin restaurarea vechiului fort la aspectul său din 1740-1750 și transformarea într-un muzeu istoric.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu