Meteoritul antic găsit în Anglia ar putea dezvălui originile vieții pe Pământ…

Un meteorit vechi de 4,6 miliarde de ani, găsit într-un câmp din Gloucestershire, Anglia, este probabil o rămășiță de resturi cosmice rămase de la nașterea sistemului solar și ar putea răspunde la întrebări despre cum a început viața pe Pământ.
Acesta a fost descoperit de Derek Robson de la East Anglian Astrophysical Research Organisation (EAARO) în februarie 2021, după ce a călătorit la mai mult de 110 milioane de mile de casa sa primordială între orbitele lui Marte și Jupiter din centura de asteroizi.
Acum, oamenii de știință de la Universitatea Loughborough analizează mica rocă spațială de culoarea cărbunelui pentru a-i determina structura și compoziția într-o încercare de a răspunde la întrebări despre Universul timpuriu și, eventual, propriile noastre origini, transmite Heritage daily.
Identificarea compușilor organici ar susține ideea că meteoriții timpurii transportau aminoacizi – elementele constitutive ale vieții – pentru a furniza supa primordială a Pământului de unde a început viața.
Împreună cu colegii de la EAARO, cercetătorii folosesc tehnici precum microscopia electronică pentru a studia morfologia suprafeței la scara micronilor și a nanometrilor; și spectroscopie vibrațională și difracție cu raze X, care oferă informații detaliate despre structura chimică, fază și polimorfism, cristalinitate și interacțiuni moleculare, pentru a determina structura și compoziția.
Până în prezent, au descoperit că eșantionul incredibil de delicat, care seamănă cu praful și particulele betonate ținute laolaltă, nu a suferit niciodată coliziuni cosmice violente pe care le-au experimentat majoritatea resturilor spațiale antice când s-au spart împreună pentru a crea planetele și lunile sistemului nostru solar.
Universitatea Loughborough
Foto Noah Boyer – free stock photo burst shopify
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu