Măslinul alb

În trecut, măslinele albe erau populare în cercurile religioase și regale datorită conexiunii lor cu puritatea datorită culorii lor simbolice, dar nu au devenit niciodată populare comercial.
Există, de asemenea, dovezi care sugerează că împărații și regii au fost odată unși cu un ulei de măsline special produs de măslinele albe.
Specia antică este relativ rară în zilele noastre și se găsește în principal în Marea Mediterană, dar unii cultivatori de măslini lucrează acum pentru a reintroduce specia și a readuce copacul la viață.
Măslinele albe pot fi găsite în țara lor natală, Grecia precum și în părțile mai sudice ale Italiei, în Toscana și în special în Calabria, precum și în unele zone de-a lungul coastelor mediteraneene din nordul Africii, Portugalia, Malta și până la vest până la țărmurile Atlanticului.
Măslinul clasic, cu numele botanic Olea europaea, care înseamnă „măslin european” în latină, este o specie de arbore sau arbust mic din familia Oleaceae, întâlnit în mod tradițional în bazinul mediteranean.
Când este sub formă de arbust, este cunoscut sub numele de Olea europaea „Montra”, măslin pitic sau măslin mic.
Specia este cultivată în toate țările din Marea Mediterană, precum și în Australia, Noua Zeelandă, America de Nord și de Sud și Africa de Sud.
Fructul numit „măslină”, are o importanță agricolă majoră în regiunea mediteraneană ca sursă de ulei de măsline; este unul dintre ingredientele de bază în bucătăria mediteraneană.
Sunt cunoscute mii de soiuri ale măslinului. Soiurile de măsline pot fi folosite în principal pentru ulei, mâncare sau ambele.
Măslinele cultivate pentru consum sunt denumite în general „măsline de masă”. Aproximativ 80% din toate măslinele culese sunt transformate în ulei, în timp ce aproximativ 20% sunt folosite ca măsline de masă.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu