Mașinile de scăldat folosite în secolele al 18-lea și al 19-lea. Cum mergeau doamnele la plajă în acele vremuri. Galerie foto

În secolele al 18-lea și al 19-lea, doamnelor și domnișoarelor nu le era permis să se dezbrace în costumul de baie direct pe plaje, existând un anumit cod de conduită care trebuia respectat de orice persoană a sexului frumos care se considera ca făcând parte din înalta societate. „Mașinile de făcut baie” erau niște trăsuri din lemn trase de cai până în mare, unde doamnele se puteau schimba în deplină liniște și intimitate. Unele mașini de scăldat erau echipate cu corturi din pânză, care puteau fi plasate deasupra apei creând un loc de scăldat ferit de razele puternice ale Soarelui. În cazul în care marea era agitată, doamnele se legau cu un cablu de jurul taliei pentru a se asigura că nu vor fi luate de curenți și duse în larg.
De îndată ce se plictiseau, doamnele mergeau înapoi în trăsuri unde se puteau usca iar apoi semnalau domnului care le însoțea cu ajutorul unui steag mic afișat deasupra ușii că sunt gata de a se reîntoarce la mal. Mașinăriile pentru scăldat și-au făcut apariția în Marea Britanie, în jurul anului 1750, și s-au răspândit destul de rapid în Statele Unite, Franța și Germania. După 1901, odată cu relaxarea legilor privind scăldatul public în Marea Britanie, aceste mașinării încep să dispară, în 1920 moda fiind deja uitată.
sursa: victoriana.com/
sursa: amusingplanet.com
traducere și adptare: Radu Ungureanu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu