Cunoaste lumea

Noutăți

Mâncatul târziu crește foamea, scade caloriile arse și modifică țesutul adipos

  •  
  •  
  •  

Obezitatea afectează aproximativ 42% din populația adultă din SUA și contribuie la apariția bolilor cronice, inclusiv diabet, cancer și alte afecțiuni.

În timp ce mantrele populare pentru o dietă sănătoasă este împotriva gustărilor la miezul nopții, puține studii au investigat în mod cuprinzător efectele simultane ale mâncatului târziu asupra celor trei actori principali în reglarea greutății corporale și, prin urmare, a riscului de obezitate: reglarea aportului de calorii, numărul de calorii pe care le ardeți și modificările moleculare în țesutul adipos.

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital, un membru fondator al sistemului de asistență medicală Mass General Brigham, a constatat că atunci când mâncăm are un impact semnificativ asupra activităților noastre energetice, a apetitului și a căilor moleculare din țesutul adipos.

Rezultatele lor sunt publicate în Cell Metabolism și au arătat că mâncatul mai târziu a avut efecte profunde asupra foamei și hormonilor care reglează apetitul, leptina și grelina, care ne influențează dorința de a mânca.

Mai exact, nivelurile de hormon leptina, care semnalează saturarea, au fost scăzute pe parcursul celor 24 de ore în starea de mâncare târzie, comparativ cu condițiile de alimentație timpurie.

Când participanții la teste au mâncat mai târziu, au ars calorii într-un ritm mai lent și au manifestat expresia genei de țesut adipos către creșterea adipogenezei și scăderea lipolizei, care promovează creșterea grăsimilor.

În special, aceste descoperiri transmit mecanisme fiziologice și moleculare convergente care stau la baza corelației dintre mâncarea târzie și riscul crescut de obezitate.

Acest studiu arată impactul alimentației târzii versus devreme. Aici, am izolat aceste efecte controlând variabilele confuze, cum ar fi aportul caloric, activitatea fizică, somnul și expunerea la lumină, dar în viața reală, mulți dintre acești factori pot fi ei înșiși influențați de ora mesei”, a spus dr. Frank A. J. L. Scheer, director al Programului de cronobiologie medicală din cadrul Brigham’s Division of Sleep and Circadian Disorders.

În studiile la scară mai mare, în care controlul strict al tuturor acestor factori nu este fezabil, trebuie cel puțin să luăm în considerare modul în care alte variabile comportamentale și de mediu modifică aceste căi biologice care stau la baza riscului de obezitate.”

Material furnizat de Brigham and Women’s Hospital

Foto burst shopify Michele Krozser


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii