Mâncare obținută din alimente crescute fără soare!!!

Oamenii de știință au găsit o modalitate de a ocoli nevoia de fotosinteză biologică și de a crea alimente independente de lumina soarelui, folosind fotosinteza artificială.
Tehnologia folosește un proces electrocatalitic în două etape pentru a transforma dioxidul de carbon, electricitatea și apa în acetat.
Organismele producătoare de alimente consumă apoi acetat în întuneric pentru a crește.
Sistemul hibrid organic-anorganic ar putea crește eficiența conversiei luminii solare în alimente, de până la 18 ori mai eficient pentru unele alimente.
Cercetarea, publicată în Nature Food, folosește un proces electrocatalitic în două etape pentru a transforma dioxidul de carbon, electricitatea și apa în acetat, forma principalului component al oțetului.
Organismele producătoare de alimente consumă apoi acetat în întuneric pentru a crește.
Combinat cu panouri solare pentru a genera electricitate pentru a alimenta electrocataliza, acest sistem hibrid organic-anorganic ar putea crește eficiența conversiei luminii solare în alimente, de până la 18 ori mai eficient pentru unele alimente.
Experimentele au arătat că o gamă largă de organisme producătoare de alimente pot fi cultivate în întuneric direct pe producția de electrolizor bogat în acetat, inclusiv algele verzi, drojdia și miceliul fungic care produc ciuperci.
Producerea de alge cu această tehnologie este de aproximativ patru ori mai eficientă din punct de vedere energetic decât creșterea lor fotosintetică.
Producția de drojdie este de aproximativ 18 ori mai eficientă din punct de vedere energetic decât modul în care este cultivată de obicei folosind zahăr extras din porumb.
Material furnizat de Universitatea din California – Riverside. Original scris de Holly Ober.
Foto M.C. Diaconu
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu