Cunoaste lumea

Noutăți

Legătura dintre băuturile zaharoase şi cancer. Descoperire îngrijorătoare a cercetătorilor francezi

  •  
  •  
  •  

Rezultatele dintr-un nou studiu sugerează ca limitarea băuturilor zaharoase ar putea contribui la o reducere a cazurilor de cancer, spun cercetătorii francezi. Recomandarea se referă inclusiv la sucurile de fructe 100% naturale.

Un studiu publicat în revista medicală  The BMJ, citat de Science Daily, raportează o posibilă asociere între consumul ridicat de băuturi zaharoase şi un risc crescut de cancer.

În timp ce este necesară o interpretare prudentă, concluziile se adaugă la un număr tot mai mare de dovezi care indica faptul că limitarea consumului de băuturi zaharoase, împreuna cu impozitarea şi restricţiile de marketing, ar putea contribui la reducerea cazurilor de cancer.

Consumul de băuturi zaharoase a crescut în întreaga lume în ultimele decenii şi este asociat în mod convingător cu riscul de obezitate, care, la rândul său, este recunoscut ca un factor de risc puternic pentru multe tipuri de cancer. Dar cercetările privind băuturile zaharoase şi riscul de cancer sunt încă limitate.

Astfel, o echipă de cercetători cu sediul în Franţa şi-a propus să evalueze asocierea dintre consumul de băuturi zaharoase (băuturi îndulcite cu zahăr şi 100% sucuri de fructe), băuturi îndulcite artificial şi riscul de cancer general, dar şi cancer de sân, prostată şi colorectal.

Constatările lor se bazează pe monitorizarea a 101.257 de adulţi francezi sănătoşi (21% bărbaţi, 79% femei) cu o vârstă medie de 42 de ani la momentul incluziunii din studiul de cohortă NutriNet-Santé.

Citeste mai mult: Adevărul


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii