Jicama întărește vasele capilare

Jicama crește în America de Sud, în Caraibe și Asia. Folosită deopotrivă gătită și crudă, conține carbohidrați sănătoși, proteine și fibre.
Grație unei combinații fericite de vitamine, minerale și compuși organici, jicama este în prima linie a beneficiilor pentru sănătate, notează healthbenefitsofeating.com.
Astfel, susține sistemul imunitar prin cele 34 de procente din necesarul zilnic de vitamina C care se regăsesc la fiecare 100 de grame de rădăcină de plantă.
Totodată, proprietățile sale antiinflamatoare o recomandă pentru consum bolnavilor de astm. De asemenea, jicama este o excelentă sursă de fitonutrienți.
Potrivit Serviciului de Nutriție din SUA, acest aspect are ca urmare protecția ADN în fața acțiunii radicalilor liberi, consumul acestei legume prevenind astfel îmbătrânirea prematură și diminuând riscului instalării unor afecțiuni grave.
Totodată, grație mineralelor din compoziția sa – cupru, fier, mangan, magneeziu – această legumă previne osteoporoza, întreține circulația sangvină, protejând inima.
Studii de dată recentă au confirmat faptul că persoanele care consumă jicama au vasele capilare mult mai puternice și o circulație a sângelui mai bună.
De asemenea, consumul regulat de jicama furnizează armele naturale necesare luptei cu stresul și anxietatea și este ideală în diete.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu