Cunoaste lumea

Noutăți

Invenții din Primul Război Mondial pe care le folosim și astăzi

  •  
  •  
  •  

Primul Război Mondial a fost unul dintre cele mai devastatoare conflicte din istorie și a schimbat radical harta lumii. Însă, în vremuri de restriște, limitele creativității sunt forțate la maximum, iar a fi inventiv poate fi singurul lucru care îți asigură victoria și supraviețuirea. Tocmai de aceea, Marele Război a fost și o perioadă de mari descoperiri. A fost o vreme în care au fost inventate multe articole pe care le folosim și astăzi, chiar dacă puțini mai știu că au fost create într-o perioadă de distrugere fără precedent.

Trenciurile. În acest conflict, când soldații au descoperit pentru prima dată greutățile „războiului de tranșee”, hainele grele s-au dovedit incomode. La sfârșitul secolului al XIX-lea, două companii, Burberry și Aquascutum, foloseau deja o țesătură nouă (gabardina), ușoară și rezistentă la apă, pe care au început să o utilizeze și la producerea unui nou stil de uniformă pentru soldații britanici și francezi, potrivit History.com.

Ceasurile de mână. Până la Primul Război Mondial, ceasurile cu brățară erau considerate accesorii pentru femei, iar bărbații foloseau pe larg ceasuri de buzunar, nepractice pe timp de război. Prin urmare, piloții și comandanții au început să poarte așa-numitele „ceasuri de tranșee”.  În 1916, ceasurile de mână erau deja produse în masă.

Fermoarul. Te-ai întrebat vreodată cui ar trebui să mulțumim pentru inventarea fermoarului? Omul care a brevetat ceea ce el a numit „un dispozitiv de fixare fără cârlig” a fost Gideon Sunback. Aceste prime fermoare erau utilizate la curelele soldaților, la costumele de zbor ale piloților și chiar și la galoși.

Denumirea de „fermoar”, pe care o folosim astăzi, a fost inventată în 1923 de către Goodrich Company. Din 1925, fermoarele au început să fie utilizate pe larg la fabricarea de îmbrăcăminte, primele articole vestimentare cu fermoare fiind jachetele de piele.

Citește mai mult: Incredibilia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii