O echipă de oameni de știință condusă de specialiștii de la Universitatea din Tel Aviv arată că e posibil să fi descoperit „călcâiul lui Ahile” al celulelor canceroase, lucru care ar putea duce la dezvoltarea unui tip de terapie complet nou.

Doctorul Uri Ben-David, de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Tel Aviv, coordonatorul studiului, a precizat pentru Media Line că oamenii de știință știau de peste un secol că celulele maligne au un număr anormal de cromozomi.

Oamenii au 46 de cromozomi în total (două seturi a câte 23), dar atunci când apare cancerul numărul se schimbă pentru că, în timpul diviziunii celulare, are loc segregarea cromozomilor, ce poate duce la apariția unui fenomen numit aneuploidie, conform Yoda.

Timp de decenii întregi am încercat să înțelegem de ce aneuploidia apare în corelație cu maladia canceroasă și cum contribuie aceasta la formarea tumorilor și la evoluția lor. (…)

Dacă profităm de această diferențiere unică a celulelor canceroase de cele normale, putem ajunge la distrugerea selectivă a țesuturilor bolnave”, a spus doctoral Ben-David.