Inedite ouă… comestibile

Ouăle furnicilor sunt consumate cu plăcere de unii oameni. Multe țări chiar au o tradiție a consumului de furnici și de ouă ale acestor miraculoase insecte.
De asemenea, au apărut și varietăți de ouă de furnici – cele din Tailanda, roșii, sunt mai mari decât cele standard și implicit mai scumpe.
Ambele soiuri de ouă de furnici sunt folosite în salate, omlete, curry sau fel și fel de meniuri tradiționale.
Iar în Mexic, ouăle furnicilor sunt în meniu încă de pe vremea aztecilor. Sunt adăugate în taco, fripte cu condimente etc.
În ultima vreme, ouăle furnicilor au cucerit și o parte din localurile din SUA, care le utilizează chiar și în… înghețată!
Pasărea emu face ouă albastre, fiecare cam cât o duzină de ouă de găină. Consumul ouălor de emu este la ordinea zilei în Australia. Popularitatea acestor ouă a ajuns și în SUA.
Mult mai bogate în proteine decât cele de găină, ouăle pescărușilor sunt prezente în meniurile localurilor de lux din Londra.
La un moment dat, consumul de ouă de broască țestoasă ajunsese în SUA la asemenea dimensiuni, încât autoritățile federale din câteva state s-au văzut nevoite să treacă în ilegalitate producerea și consumul acestora. Aceste ouă sunt prezente în supe, în salate sau servite pe pat de usturoi, spanac și verdețuri.
Și crocodilul furnizează ouă de mare interes oameni. În Jamaica și Australia, sunt atât de populare, încât specia a ajuns amenințată cu dispariția.
Deși ouăle nu sunt ușor de procurat, întrucât sunt permanent păzite de femele cât se poate de agresive, ouăle sunt, totuși, procurate, gătite, apoi adăugate în diverse meniuri. În Filipine se pot găsi și în… înghețată, în amestec cu diverse fructe.
Melcii sunt în meniul omenirii încă de pe vremea romanilor, iar ouăle lor sunt supranumite „caviar alb” și consumul acestora este un trend mai nou.
În Italia există ferme în care melcilor li se dau diete speciale, pentru a face cât mai multe ouă.
Rechinul, este ținta vânătorilor umani de ouă. Până și ouăle nefertilizate sunt suficient de bune pentru a fi introduse în meniuri exotice. De dimensiunile celor de găină, pot fi gătite la fel ca acestea.
În Japonia, ouăle de caracatiță sunt scoase din animalul marin și folosite la sushi, uneori chiar în loc de carne.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu