În istoria Pământului a existat o extincție în masă a vieții mai mare decât cea care a ucis dinozaurii

Mai multe studii au aratat ca Pamantul a trecut prin nu mai putin de cinci extinctii in masa, fapt dovedit in urma studiului fosilelor.
O analiza recenta arata insa ca cea mai veche dintre ele, care a survenit in urma cu peste 2 miliarde de ani, a avut proportii cu adevarat catastrofice, mai mari decat cea care a ucis dinozaurii, arata Science Alert.
E cel mai mare astfel de eveniment cunoscut, ceva ce nu a mai fost egalat pana in ziua de azi, explica geologul Malcolm Hodgskiss, de la Universitatea Stanford. E drept, in acea vreme, viata nu avea formele complexe de azi, ci era reprezentata de cianobacterii.
Aceste microorganisme marine se foloseau de fotosinteza, intr-o vreme in care oxigenul din atmosfera era foarte putin. Cel mai mult oxigen era „prins” in minerale sau in apa. Insa ceva s-a intamplat, la un moment dat, in urma cu 2,4 miliarde de ani, si viata aproape ca a disparut.
Studiul, derulat in Canada, in insulele Belcher, intr-o zona care a supravietuit aproape ca acum miliarde de ani, a aratat ca aceste microorganisme au scazut ca numar brusc, aproape dispărând.
Citește mai mult: Ziare.com
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu