Cunoaste lumea

Noutăți

În căutarea adevăratului CASTEL DRACULA din romanul lui Bram Stoker (Foto-Video)

  •  
  •  
  •  

Vă invităm să pășiți într-o poveste, una plină de mister, îndrăzneață și temerară fiindcă propune un nou tip de turism, dar curajoasă fiindcă aduce în prim plan un personaj fictiv devenit aproape un brand de țară.

Alături de Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, de regizorul Corneliu Țepeluș și împreună cu o echipă din România și Republica Moldova, aflăm povestea din spatele documentarului “ÎN CĂUTAREA CASTELULUI DRACULA”.

Acest documentar s-a proiectat în premieră mondială la Dracula Film Festival, în 2020 la Brașov.

CASA RĂZEȘULUI a fost gazda oficială a acestui eveniment! Locația secretă a Castelului Dracula din Munții Călimani!

Vârful de munte pe care Bram Stoker a poziționat Castelul Dracula a stat ascuns „la vedere” în ultimii 122 de ani. „Trebuie doar să știi unde să te uiți” povestește Dacre Stoker.

În luna septembrie 2019, Dacre împreună cu antreprenorul Radu Oprea, aorganizat o expediție la locația secretă a castelului.

De asemenea, cu sprijinul Parcului Național Călimani și Casei Răzeșului, au montat o plachetă comemorativă pe vârful Izvorul din Munții Călimani, ca o recunoaștere a acestui loc important atât pentru romanul Dracula (1897), cât și pentru toți cei pasionați de arta cu tematica Dracula.

Bram Stoker și-a notat coordonatele Castelului Dracula după latitudine și longitudine, împreună cu nume de sate și râuri care duc spre Vârful Izvorul din Munții Călimani (Hans de Roos).

Deși Bram nu a vizitat niciodată România, cercetările sale pentru scrierea romanului Dracula au fost complete și detaliate, studiind cu mare atenție hăriț și căriț la Bilioteca din Londra.

Documentarul își propune să promoveze „Turismul Dracula Responsabil” prin diferențierea laturii fictive dată de roman și a laturii istorice inspirate din viața și faptele lui Vlad Țepeș.

Astfel, turiștii, cercetătorii sau curioșii pot vizita locuri din România în cunoștință de cauză. Această expediție de marcare a locației Castelului Dracula face parte din latura fictivă, punând Munții Călimani pe harta turismului Dracula, alături de locuri precum Oradea, Cluj, Bistrița, pasul Tihuța, râul Siret, Galați, Varna.

Finalul inițial al romanului Dracula includea o erupție vulcanică după ce Contele era înjunghiat în inimă.

Faptul că Munții Călimani sunt munți vulcanii, formând în zilele noastre o frumoasă calderă, vine ca o confirmare suplimentară că Bram Soker și-a localizat faimosul castel în această zona!

Expediția poate fi urmărită pe conturile de Facebook ale Casei Răzeșului și Dacre Stoker.

Sursa (text și foto): Casa Răzeșului, interviu cu Dacre Stocker realizat de Mădălina Corina Diaconu

Cu un răzeș și un jeep pe urmele unui castel din munții Călimani


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii