Ignama conferă rezistență în fața infecțiilor

Ignama a fost cultivată pentru prima dată în Africa şi Asia, în jurul anului 8.000 î.Hr.
Leguma are în compoziție carbohidraţi complecşi şi fibre dietetice, care permit absorbţia lentă şi menţinerea nivelului de zahăr din sânge.
Furnizează, de asemenea, vitamina A, care este transformată în betacaroten. În acest fel, ignama are un rol important în menţinerea sănătății pielii, îmbunătățind, totodată, vederea de noapte.
Ignama este o sursă excelentă de vitamina C, asigurând 27% din necesarul zilnic.
Ca urmare, consumul acestei legume înseamnă rezistență în fața infecțiilor printr-o imunitate sporită și o vindecare rapidă a rănilor.
Iar prin conținutul de minerale, ignama protejează sistemul circulator și inima.
De asemenea, planta conține o cantitate însemnată de fibre, ceea ce contribuie la menținerea sănătății sistemului digestiv, prevenind problemele stomacului și afecțiuni ale intestinului, de la constipație la cancer de colon.
Potrivit unor experimente de dată recentă, există o legătură între consumul de ignama și diminuarea manifestărilor neplăcute ale menopauzei, întrucât leguma conține compuși cu efect asupra hormonilor.
Foto wikipedia
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu