Heidelberg Tun este cel mai mare butoi de vin din lume (Foto)

Heidelberg Tun este o cuvă de vin extrem de mare conținută în pivnițele Castelului Heidelberg. În istoria Heidelberg au existat patru astfel de butoaie.
În 1751, anul construcției sale, cel actual avea o capacitate de 221.726 litri. Datorită uscării lemnului, capacitatea sa actuală este de 219.000 litri. Sute de stejari au fost folosiți în construcția sa.
A fost folosit rareori ca butoi de vin și, de fapt, se bucură în prezent de o utilizare mai mare ca atracție turistică și, de asemenea, ca ring de dans, de când a fost construit unul deasupra tunului.
Castelul Heidelberg are o istorie de butoaie enorme; butoiul de astăzi (Fass) este al patrulea din istoria orașului Neckar.
Când armata franceză a capturat castelul, soldații au crezut că butoiul de vin gol era plin de vin; urmele lor de hașe lăsate pe butoi au fost ulterior vizibile turiștilor.
Conform tradiției și legendei locale, veșnicul păstrător al enormului Tun rămâne Perkeo din Heidelberg, cândva bufon de curte și maestru al producției de spirit a castelului (și renumit băutor de vin herculean).
Ceea ce este interesant în vederea unui butoi mare de bere este greu de înțeles, în momentele mai calme ale cuiva; dar ghidurile spun că este un lucru de văzut și, așadar, toți turiștii mergem, stăm la rând și privim la el. – Jerome K. Jerome, Jurnalul unui pelerinaj, 1891
Toată lumea a auzit de marele Heidelberg Tun și majoritatea oamenilor l-au văzut, fără îndoială.
Este un butoi de vin la fel de mare ca o cabană, iar unele tradiții spun că deține optsprezece mii de sticle, iar alte tradiții spun că deține optsprezece sute de milioane de butoaie.
Cred că este probabil ca una dintre aceste afirmații să fie o greșeală, iar cealaltă să fie o minciună. Cu toate acestea, simpla chestiune de capacitate nu are niciun fel de consecință, deoarece butoiul este gol și într-adevăr a fost întotdeauna gol, spune istoria.
Un butoi gol de mărimea unei catedrale ar putea excita, dar puțină emoție în mine. – Mark Twain, Un vagabond în străinătate, 1880
Foto wikipedia
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu