Cunoaste lumea

Noutăți

Giganții din lemn care se ascund în pădurile de lângă Copenhaga (VIDEO)

  •  
  •  
  •  

Giganții fac parte dintr-un proiect de artă al artistului danez Thomas Dambo, care i-a construit în întregime din lemn reciclat.

Thomas Dambo, cu sediul în Copenhaga, îi place să construiască giganți din deșeuri sau materiale reciclate, inspirându-i pe oameni să considere gunoiul ca pe o resursă.

Emoția predominantă din spatele lucrărilor lui Dambo este sărbătoarea comunității și recuperarea gunoiului prin crearea de ființe magice din el.

În mod obișnuit, giganții Dambo au o înălțime de 4,5 m până la 21 6,5 m și sunt construiți în principal din fier vechi.

Focarul COVID-19 nu i-a oprit munca; Dambo a mers într-un loc mai sigur, în afara orașelor și a fost ocupat deoarece a creat patru giganți în întreaga Europă, uneori lucrând din studioul său, unde a realizat capetele de 2,10 m ale giganților.

Născut în Odense, Danemarca, în 1979, Dambo trăiește și lucrează la Copenhaga și este cunoscut pentru crearea unor opere de artă mari din gunoi și deșeuri provenite din diferite proiecte din întreaga lume.

Dambo și echipa sa realizează totul, de la mobilier și scenografie la instalații de artă și sculpturi mari și mici – totul de la materiale reciclate, notează Stir World.

„Giganții mei fac parte din proiectul mai amplu care constă din șase sculpturi mari realizate la periferia orașului Copenhaga. Comun pentru toate sculpturile este că acestea sunt realizate exclusiv din resturi locale de lemn și materiale reciclate și realizate în locații ascunse, frumoase.

În acest fel, invit privitorii să meargă la o vânătoare de comori, nu numai pentru a vedea sculpturile, ci și pentru a descoperi pietre prețioase ascunse în natură”, spune Dambo, care planifică o altă vânătoare de comori pentru copii și localnici pentru a-și descoperi noile creații.

El spune că trolii în aer liber îi aduc aminte de poveștile din copilărie și le amintesc oamenilor că și gunoiul are valoare.

Ideea, așa cum arată Dambo, este aceea de a-și face arta interactivă, condusă de comunitate și, cel mai important, să reconsidere sustenabilitatea și mediul.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii