Cunoaste lumea

Noutăți

Garoafa – floarea lunii ianuarie

  •  
  •  
  •  

Garoafa este floarea de naștere pentru cei născuți în luna ianuarie.

Garoafa este floarea națională a Spaniei, Monaco și Slovenia și floarea provincială a comunității autonome a Insulelor Baleare.

Floarea de stat din statul Ohio (SUA) este o garoafa stacojie, care a fost introdusă în stat de Levi L. Lamborn.

Alegerea a fost făcută pentru a-l onora pe William McKinley, guvernatorul Ohio și președintele SUA, care a fost asasinat în 1901 și purta în mod regulat o garoafa stacojie pe rever.

Garoafa sălbatică se găsește în țările mediteraneene din Spania, Italia, Croația, Albania, Grecia și Turcia.

În cea mai mare parte, garoafele exprimă dragoste, fascinație și distincție, deși există multe variații care depind de culoare.

Alături de trandafirul roșu, garoafa roșie poate fi folosită ca simbol al socialismului și al mișcării muncitorești și, din punct de vedere istoric, a fost adesea folosită în demonstrațiile de Ziua Internațională a Muncitorilor (în Mai).

În China, garoafe este cea mai des folosită floare la nunți.

În Portugalia, garoafele roșii aprinse au fost folosite când, în 1974, regimul autoritar Estado Novo a fost răsturnat; prin urmare, această tranziție (produsă de o combinație între o lovitură de stat cu rezistența civilă) este cunoscută sub numele de Revoluția Garoafelor.

Garoafele roșii deschise reprezintă admirația, în timp ce roșul închis denotă dragoste și afecțiune profundă.

Garoafele albe reprezintă dragoste pură și noroc, în timp ce garoafele pestrițe simbolizează regretul că o iubire nu poate fi împărtășită.

Garoafele albe, în Olanda sunt asociate cu prințul Bernhard. A purtat una în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și, într-un gest de sfidare, o parte din populația olandeză a preluat acest gest.

După război, garoafa albă a devenit un semn al Prințului, veterani și amintire a rezistenței.

Garoafele violet indică capriciu. În Franța, este o floare funerară tradițională, dată în semn de condoleanțe pentru moartea unei persoane dragi.

Încă din epoca otomană, garoafele roșii și lalelele sunt folosite în picturile murale interioare ale moscheilor din Turcia. Se spune adesea că, în timp ce lalelele îl reprezintă pe Dumnezeu, garoafele sunt simbolul pentru Mahomed.

Cu toate acestea, aceste modele de flori nu sunt unice pentru moschei, ci sunt folosite și în multe alte forme de artă tradițională otomană.

 În Azerbaidjan, garoafele roșii s-au transformat într-un simbol al doliului după folosirea florii în timpul evenimentelor din ianuarie negru din 1990, o represiune violentă împotriva populației civile a țării de către trupele URSS.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii