Furnizorul dvs. de telefonie mobilă vă urmărește locația? Noua tehnologie ar putea să o oprească

În acest moment, există șanse mari ca telefonul dvs. să vă urmărească locația – chiar și cu serviciile GPS dezactivate.
Acest lucru se datorează faptului că, pentru a primi servicii, telefoanele noastre dezvăluie identificatori personali către turnurile celulare deținute de principalii operatori de rețea.
Acest lucru a condus la industrii vaste și în mare măsură nereglementate de colectare a datelor, bazate pe vânzarea datelor de localizare ale utilizatorilor către terți fără consimțământul deținătorului telefonului mobil.
Pentru prima dată, cercetătorii de la Universitatea din California de Sud (USC) Viterbi School of Engineering și Princeton University din SUA au găsit o modalitate de a opri această încălcare a confidențialității folosind rețelele celulare existente.
Noul sistem, prezentat la conferința USENIX Security din 11 august 2021, protejează confidențialitatea mobilă a utilizatorilor, oferind în același timp conectivitate mobilă normală.
Noua metodă, denumită „Pretty Good Phone Privacy” sau PGPP, separă conectivitatea telefonică de autentificare și facturare prin anonimizarea identificatorilor personali trimiși la turnurile celulare.
Soluția bazată pe software, descrisă de cercetători ca o „schimbare a arhitecturii”, nu modifică hardware-ul rețelei celulare.
Duo-ul, care a lansat un startup numit Invisv, a proiectat și testat totul cu telefoane reale în laborator. În mod crucial, abordarea lor adaugă o latență aproape zero și nu introduce noi blocaje, evitând problemele de performanță și scalabilitate ale altor rețele de anonimat.
Serviciul ar putea gestiona zeci de milioane de utilizatori pe un singur server și ar fi implementat fără probleme către clienți prin intermediul operatorului de rețea.
Deoarece sistemul funcționează oprind un telefon de la identificarea utilizatorului său la turnul celular, toate celelalte servicii bazate pe locație – cum ar fi căutarea celei mai apropiate benzinării sau urmărirea contactelor – funcționează în continuare ca de obicei.
Cercetătorii speră că tehnologia va fi acceptată de rețelele majore ca implicită, în special cu creșterea presiunii legale pentru a adopta noi măsuri de confidențialitate.
„Pentru prima dată în istoria omenirii, aproape fiecare ființă umană de pe planetă poate fi urmărită în timp real”, a spus co-autorul studiului Barath Raghavan, profesor asistent în informatică la USC.
„Până acum, a trebuit să acceptăm în tăcere această pierdere a controlului asupra propriilor noastre date – credem că această nouă măsură va ajuta la restabilirea unei părți din acel control„.
Material furnizat de Universitatea din California de Sud. Original scris de Caitlin Dawson și păreluat de Science Daily.
Foto Markus Winkler, free photo burst shopify
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu