Cunoaste lumea

Noutăți

Fructele confiate și prăjiturile de Crăciun

  •  
  •  
  •  

Prăjiturile cu fructe sunt de obicei servite la nunți și la Crăciun. Având în vedere natura lor bogată, prăjiturile cu fructe sunt consumate cel mai adesea pe cont propriu, spre deosebire de condimente (cum ar fi untul sau smântâna).

Prăjitura cu fructe (sau pâine cu fructe) este o prăjitură făcută cu fructe confiate sau uscate, nuci și condimente și, opțional, înmuiată în băuturi spirtoase. În Regatul Unit, anumite versiuni bogate pot fi înghețate și decorate.

Cea mai veche rețetă din Roma antică enumeră semințele de rodie, nuci de pin și stafide care au fost amestecate în piure de orz. În Evul Mediu s-au adăugat miere, mirodenii și fructe conservate.

Prăjiturile cu fructe au proliferat curând în toată Europa.

Rețetele au variat foarte mult în diferite țări de-a lungul veacurilor, în funcție de ingredientele disponibile, precum și (în unele cazuri) de regulamentele bisericești care interziceau folosirea untului, în ceea ce privește respectarea postului.

Papa Inocențiu al VIII-lea (1432–1492) a acordat în cele din urmă utilizarea untului, într-o permisiune scrisă cunoscută sub numele de „Scrisoarea cu unt” sau Butterbrief în 1490, dând permisiunea Saxiei de a folosi lapte și unt în prăjiturile cu fructe Stollen.

Începând cu secolul al XVI-lea, zahărul din coloniile americane (și descoperirea în urma căreia concentrațiile mari de zahăr ar putea conserva fructele) a creat un exces de fructe confiate, făcând astfel prăjiturile cu fructe mai accesibile și mai populare.

Tortul de fructe englezesc din secolul al XVII-lea a fost inițial cu drojdie, iar romul și fructele uscate au ajutat la prelungirea duratei de valabilitate a prăjiturii.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii