Florile de dovleac în bucătăria mai multor popoare

Florile de dovleac pot fi umplute, adăugate în aluat și prăjite sau transformate în supă. Florile au o aromă subtilă, care amintește de dovleceii tineri și pot fi consumate crude.
Florile de dovleac sunt frecvent umplute și gătite în unele bucătării din Europa de Sud-Est și din Orientul Mijlociu.
Mâncarea se numește Kolokythoanthoi în greacă și Kabak çiçeği dolması în limba turcă și astfel de feluri de mâncare aparțin unei familii de feluri de mâncare din legume umplute, dolma, în bucătăria fostului Imperiu Otoman. Umplutura include frecvent o brânză moale, cum ar fi ricotta.
În Turcia, florile de dovleac sunt de obicei umplute cu orez. Există două variante ale felului de mâncare; varianta care conține carne tocată în umplutura sa se servește de obicei fierbinte, în timp ce zeytinyağlı kabak çiçeği dolması (în engleză: flori de dovleac umplute cu ulei de măsline) se servește rece și se consumă frecvent ca meze cu rakı, gustări).
Felul de mâncare este deosebit de popular în regiunea Mării Egee a Turciei și asociat cu turcii cretani care au migrat în Turcia din cauza schimbului de populație dintre Grecia și Turcia.
Atât ciprioții turci, cât și cei greci gătesc flori umplute într-un mod similar. Numele grecesc cipriot al preparatului este kupepia me anthus.
În regiunile Campania, Calabria, Latium și Sicilia din Italia și în unele părți ale Cataloniei (Spania), acestea sunt adesea transformate în frite.
Utilizarea lor este extinsă în bucătăria mexicană, în special în Mexicul central, unde este folosită pentru supe și ca umplutură pentru quesadilla.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu