Femeia cu un destin neobișnuit: Hildegard din Bingen, stareța vizionară, supranumita Sibila Rinului…

Una dintre cele mai luminoase personaje ale Evului Mediu este o călugăriță, Hildegard din Bingen, din 2012 fiind recunoscută ca Sfântă și doctor al Bisericii, care a jucat un rol crucial în evenimentele politice ale epocii sale, lăsând în urma sa şi o bogată moştenire medicală, de o luciditate şi o modernitate extraordinare.
Era numită „Sibila Rinului”. Îşi extrăgea medicamentele din regatul plantelor, studiind eficacitatea remediilor sale asupra surorilor și infirmelor. Iar pentru fiecare caz în parte aplica terapii orientate și personalizate. Era convinsă că bolile apar în momentul în care scade energia vitală.
Carismatica sfântă s-a născut în 1098 la Bermersheim vor der Höhe, fiind a zecea fiică a unei familii aristocratice pe care a părăsit-o la vârsta de opt ani pentru a intra în mănăstirea Disibodenberg. În ciuda faptului că şi-a petrecut viaţa aproape exclusiv în interiorul zidurilor mănăstirii, existența sa a fost puternică și intensă.
Teoria lui Hildegard era că starea de bine a omului era legată de cea a lumii înconjurătoare și considera că este esențial ca omul, pentru a-şi menţine o stare bună de sănătate, să aibă o relaţie de armonie cu creația și să-şi păstreze o stare de bună dispoziţie…
Multe dintre remediile sale continuă să fie utilizate în medicina contemporană pe bază de plante, cum ar fi, de exemplu, chimenul, utilizat pentru a trata greața, menta, împotriva durerilor de stomac, sau mărarul și coada şoricelului împotriva sângerării nasului…
Reţeta ideală a învăţatei Hildegard din Bingenze are la bază „echilibrul”: un echilibru al stărilor de spirit, al regimului alimentar şi al relaţiilor cu lumea înconjurătoare.
Citește mai mult: Rador
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu