Faimosul hot-dog diferă de la stat la stat în SUA și în lume

În Columbus, Georgia, hot dog este servit cu omletă, acoperit de chili, ceapă și murături, cu o porție de biscuiți cu stridii.
În Los Angeles, Pink’s Hot Dogs își promovează hot dog-ul alături de chili.
Un magazin local, Tommy’s, are, de asemenea, hot dog cu chili, alături de hamburgeri cu chili, iar un alt magazin local The Hat, este specializat în pastramă și vinde hot dog cu pastramă.
Hot dog-ul italian din New Jersey include cartofi prăjiți tăiați cubulețe combinați cu muștar brun, servit cu un sos picant.
Un Hot Dog tradițional italian se face tăind o „pâine de pizza” rotundă în jumătate sau în sferturi, tăind un buzunar în ea adaăugând muștar.
Un hot dog prăjit este pus în buzunar, acoperit cu ceapă și ardei prăjiți și apoi acoperiți cu bucăți de cartofi prăjiți crocanți.
Washington, D.C. este locul unde se folosesc hot dog cu cârnați afumați, jumătate de vită, jumătate de porc. Hot dog-ul este adesea plasat într-o chiflă și acoperit cu chili, brânză, ceapă și muștar.
Printre celebrele restaurante din zona Washington se numără Ben’s Chili Bowl, care este un reper cultural, precum și Weenie Beenie din Arlington, Virginia.
În Japonia, hot-dog-ul este servit în cutii bento și sunt adesea tăiați pentru a semăna cu o caracatiță.
Sunt disponibili și convenționale, fie pe bețișoare (cu sau fără înveliș), fie pe chiflă.
Fusion Dogs japonezi, cum ar fi cei vânduți la lanțul Japadog din Vancouver, nu sunt de fapt din Japonia, ci sunt o invenție de nord-vest a Pacificului care îmbină hot dog-ul cu condimente japoneze și asiatice precum wasabi, kimchi și teriyaki.
Hot dog-ul în stil danez s-a răspândit în alte țări scandinave, precum și în Germania. Steff Houlberg/Tulip Corporation operează 4300 de standuri de hot dog numai în Danemarca și a deschis, de asemenea, un lanț în Coreea, Japonia și China.
În Norvegia, cârnații de tip hot dog sunt serviți cel mai adesea în chifle albe sau într-o lompe tradițională.
Cârnații sunt prăjiți la grătar sau încălziți în apă fierbinte și, în mod normal, sunt serviți cu ketchup sau muștar. Condimentele alternative includ salata de cartofi, salata de creveți, ceapa prăjită sau crudă.
Mulți norvegieni comandă „pølse med alt”, un hot dog cu toate condimentele. Apar specialități locale, cum ar fi hot dog cu carne de ren în nord și hot-dog serviți în vafe în sud-est.
Foto domeniu public
Cunoaşte Lumea --> Prima pagină
Adauga un comentariu